decembrie 1, 2022

Primarul Ciunt da vina pe directori pentru lipsurile din scolile Zalaului

Primarul Zalaului, Ionel Ciunt, a luat la pas zilele trecute gradinitele si scolile din Zalau, pentru a verifica cum s-au cheltuit banii repartizati de Primarie anul acesta pentru reparatii capitale si reparatii curente si pentru dotarea ce echipamente. 

rn

Primarul a anuntat ieri ca a alocat anul acesta 3,457 milioane de lei pentru lucrari in scoli, "cea mai mare suma alocata in ultimii 4-5 ani", dupa cum apreciaza Ionel Ciunt. Din total, 2,266 milioane lei s-au dat pentru reparatii capitale in 23 de unitati de invatamant, iar 26 de scoli si gradinite au primit 906.000 de lei pentru reparatii curente. De 385.000 de lei s-au cumparat roboti de bucatarie, echipamente de joaca, masina de spalat, laptop-uri, copiatoare, mobilier etc., pentru 16 unitati de invatamant.
Intrebat daca dupa alocarea acestei sume, de 34 de miliarde de lei vechi, pentru scoli si gradinite, mai este nevoie ca parintilor sa li se mai ceara bani pentru dotarea claselor, edilul spune ca a solicitat in mod expres sa nu se mai practice acest lucru.
"Insist sa nu mai vad parinti cu vopsele si bidinele ca circula prin clase. Noi am facut o verificare la toate unitatile de invatamant. Mi-a placut cum s-a lucrat. Per total sunt multumit cum s-au utilizat banii. S-au redus foarte mult din deficientele unitatilor de invatamant", apreciaza primarul.
Intrebat din ce cauza sunt inca diferente in modernizarea si dotarea unitatilor scolare, Ionel Ciunt spune ca vina nu apartine Primariei sau lipsei de alocari financiare, ci directorilor care nu cer bani pentru lucrari si dotari.
"Nu am refuzat pe nimeni, am raspuns solicitarilor exact cum mi-au cerut. Acolo unde au fost exagerari pe anumite categorii de cheltuieli, avem o echipa tehnica care face verificari si daca a fost cazul s-a redus din suma. Am aprobat 95 la suta din necesarul pe care la-u solicitat scolile si gradinitele. Daca va spune cineva ca a cerut bani si nu a primit sa ne spuneti si va dam datele exacte", a declarat primarul Zalaului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *