decembrie 2, 2022

Primarii nu pot spune N-am stiut

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a facut, ieri, o vizita de lucru in judetul nostru. Scopul acestei vizite a fost de a informa edilii comunitatilor locale din judet asupra fondurilor europene care pot fi accesate in domeniul protectiei si asistentei sociale si, totodata, pentru a vedea ce s-a construit in judet din banii accesati de la Ministerul Muncii prin diverse fonduri si programe. Ziua a inceput printr-o intalnire cu reprezentantii serviciilor publice deconcentrate subordonate Ministerului Muncii, apoi a continuat cu o conferinta de presa, la care au fost prezenti prefectul judetului, Ionel Ciunt si subprefectul Onorica Abrudanu. Mariana Nedelcu ne-a declarat ca “primarii trebuie sa fie informati, in primul rand, pentru a putea accesa aceste fonduri. Fiind informati, nu mai exista scuza “n-am stiut”. Principalul proiect este cel privind incluziunea sociala, finantat prin Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, aprobat in 2007. Este vorba de 23 de milioane de dolari pentru asistenta sociala, din care s-au cheltuit pana acum doar 600.000 de mii de dolari. Intrucat politica actualului guvern este absorbtia banilor europeni, pentru a putea iesi din criza, trebuie sa facem munca de informare in tara, pe toate palierele”. Proiectul se refera la programe ale Fondului Roman de Dezvoltare Sociala, privind educatia prescolara incluziva, programe de incluziune sociala a persoanelor de etnie rroma si de asistenta sociala pentru grupurile vulnerabile. Secretarul de stat a mai amintit si de proiectele ministerului pe care il reprezinta, de subventionare a intreprinderilor prin Fondul Social European.
Mariana Nedelcu a vizitat, tot ieri, Centrul Social de Urgenta Zalau si trei ONG-uri din domeniul asistentei sociale. Apoi s-a intalnit cu primarii din judet, referentii sociali si reprezentanti ai ONG-urilor, pentru a le prezenta oportunitatile de accesare a banilor europeni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *