decembrie 1, 2022

Primaria Zalau vrea sa mute statia de taxi de pe strada Armoniei in parcarea de la Sala Sporturilor

Pe site-ul Primariei Zalau este pus in dezbatere publica, pana in data de 7 septembrie, un proiect de hotarare privind mutarea statiei de taxi de langa Uz Casnic, din fata fostului magazin cunoscut drept “Mobila”, de pe strada Armoniei, in parcarea de la Sala Sporturilor. 

Initiativa are la baza reclamatiile cetatenilor din blocurile limitrofe, urmate apoi de concluziile Directiei Corp Control din cadrul Primariei Zalau.
Mai multi locatari din blocurile UJCM, G 88, G 164, G 11 si G 10 din municipiu au reclamat la primarie faptul ca parcarea autovehiculelor care desfasoara activitati in regim de taxi marfa pe strada Armoniei cauzeaza disconfort sporit in zona.
Sesizarea lor a fost verificata de angajatii primariei de la Directia Corp Control, iar concluzile lor dau dreptate locatarilor. Masinile de transport marfa ocupa nejustificat o buna parte din trotuar si din carosabilul strazii Armoniei, fiind ingreunata astfel atat circulatia pietonilor, cat si a soferilor. Adesea circulatia in zona este blocata, de-a dreptul, iar zona ajunge uneori in situatia de a nu se putea face lucrarile de salubrizare. “n plus, au constatat angajatii primariei, ordinea si linistea publica sunt deranjate de unii dintre soferii care stationeaza cu masinile in zona. Fie vorbesc “inadecvat” cu clientii, fie se intind la socializare cu persoanele de etnie roma care locuiesc in apropiere. Mai exact, cu romii din Pacii care au transformat teava de gaz in banca si stau, de dimineata pana seara, de la mic la mare, la taclale si spart seminte.

Primaria a pus gand rau celebrei tevi de gaz din Pacii, locul de popas al romilor din zona

Directia Corp Control a propus ca SC Citadin sa efectueze zilnic lucrari de intretinere a trotuarelor de pe strada Pacii si sa monteze doua banci in zona blocurilor T1 si T2. De asemenea, verificarea lucrarilor de intretinere efectuate de Citadin sa se faca prin personal din cadrul compartimentului Receptii Lucrari de Salubrizare a Directiei Corp Control.
La randul sau, DGADP va trebui sa monteze in zona un indicator de circulatie care sa interzica parcarea autovehiculelor de transport marfa, cu exceptia autoturismelor, in parcarea de pe strada Armoniei, in zona blocurilor G 88 si G 164. Politia Locala va trebui sa intensifice activitatea de patrulare in zona.
“n plus, si poate cea mai mare bucurie a multor zalauani care locuiesc in zona sau trebuie sa o tranziteze zilnic, Directia Corp Control solicita companiei Delgaz Grid sa aduca la sol conducta de gaz, pentru a nu mai putea fi folosita ca loc de sezut.
Proiectul de act normativ este pus in dezbatere publica pana in data de 7 septembrie si poate fi consultat pe site-ul Primariei Zalau sau la sediul institutiei, la avizier, la parter. Eventualele propuneri, sugestii sau opinii se pot trimite in scris, prin e-mail sau prin posta, sau personal, la sediul Primariei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *