septembrie 30, 2022

Primăria Zalău vrea să majoreze premiile pentru elevii olimpici

Stimulentele financiare acordate de administrația locală zălăuană elevilor cu rezultate foarte bune la olimpiade și concursuri școlare ar putea fi majorate, dacă, la următoarea ședință, în 27 septembrie, consilierii locali vor vota proiectul propus.
În urma centralizării datelor primite de la toate uniităţile de învăţământ din Zalău, la etapa judeţeană, atât la olimpiade cât şi la concursuri, au obtinut rezultate deosebite un număr de 770 elevi şi 55 echipe ( 439 elevi) iar la etapa interjudeţeană/ regională avem un număr de 8 elevi şi 6 echipe ( 57 elevi) care vor beneficia de acest stimulent financiar.

Primăria vrea să majoreze valoarea fiecărui premiu cu aproximativ 30 de lei, ceea ce înseamnă repartizarea sumei de 150.000 lei în acest scop.

La etapele județene, premiul I va fi recompensat cu 230 de lei/elev, față de 200 de lei, și 610 lei/echipă, față de 580 lei. Mențiunile urcă și ele de la 80 lei la 110 lei, pentru performanța individuală, și la 230 lei în loc de 200 lei în cazul echipelor.

La etapele interjudețene și regionale, premiul I va fi recompensat cu 250 lei/elev, respectiv 760 lei/echipă.

Și mențiunile cresc tot cu câte 30 de lei, ajungând la 130 lei/elev și 430 lei/echipă.


Fiecare unitate de învăţământ va primi bani în funcţie de numărul elevilor premianţi.

Colegiul Național “Silvania” și Școala “Mihai Eminescu” au cei mai mulți premianți

Potrivit centralizării informațiilor furnizate de unitățile de învățământ din Zalău, cei mai mulți bani vor ajunge la Colegiul Național “Silvania” și la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, urmate de Liceul Teoretic “Gheorghe Șincai” (fostul Pedagogic) și Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”.

Mai exact, către Colegiul Național “Silvania” ar urma să fie alocați 49.000 mii lei, aproape o treime din suma totală. Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” ar trebui să primească 18.500 lei. Către Liceul Teoretic “Gheorghe Șincai” se vor direcționa 16.300 lei, iar către Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” se vor duce 13.600 lei.

Cei mai puțini elevi cu rezultate foarte bune la olimpiade și concursuri școlare figurează la Școala “Iuliu Maniu”, unde vor ajunge doar 2.400 lei, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, pentru care se alocă tot 2.400 lei, Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu”, care primește 2.600 lei, Liceul Ortodox, unde se vor direcționa 2.700 lei.

.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.