noiembrie 29, 2022

Primaria Zalau vrea sa majoreaze cu 300% impozitul pentru cladiri si terenuri neingrijite

Unii proprietari de terenuri vor plati anul viitor impozite cu 300% mai mari pentru ca nu si-au ingrijit proprietatile, la fel si zalauani care locuiesc in cladiri neingrijite.

rn

Pe site-ul Primariei Zalau, la sectiunea "transparenta", a fost pus in dezbatere proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale, a tarifelor si chiriilor pentru administrarea bunurilor ce apartin domeniului public si privat al municipiului Zalau pentru anul 2020. Administratia orasului, de la poalele Mesesului a propus ca pentrul anul urmator, un an electoral de altfel, ca pentrul calculul impozitului pe cladiri rezidentiale apartinand persoanelor fizice si juridice, cota aplicata asupra valorii impozabile a cladirilor sa fie cea care s-a aplicat si in anul 2019, respectiv 0,1%. Impozitul nu se schimba nici pentru cladirile nerezidentiale apartinand persoanelor fizice sau juridice ramanand la valoarea de anul trecut, 0,3% respectiv 1% din cota aplicata in anul 2019. In schimb, pentru cladiri si terenuri neingrijite, situate in intravilan Primaria condusa de Ionel Ciunt vrea sa le majoreze cu 300%. Pana pe 13 noiembrie se pot trimite la sediul Primariei Municipiului Zalau, prin posta, prin email sau depune direct la sediu propuneri, sugestii, opinii cu privire la acest proiect de act normativ.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *