Primăria Zalău vrea să cumpere 20 de autobuze electrice prin PNRR

Consiliul Local Zalău a fost convocat joi, la ora 15.00, în ședință extraordinară, pentru a aproba proiecte de hotărâre urgente care vizează investiții prin PNRR, a căror linii de finanțare se deschid vineri, 14 octombrie.

Una dintre cele mai importante investiții are în vedere achiziţia a 20 de autobuze electrice de 10 metri, care să permită optimizarea şi extinderea sistemului de transport public local pentru a deservi transportul public în Municipiul Zalău şi localităţile periurbane. ”Achiziţia vizează realizarea obiectivului specific al Mobilităţii urbane durabile îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate urbană; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi; sporirea siguranţei rutiere în zonele urbane prin soluţii digitale şi ecologice de transport, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public; achiziţia de autobuze nepoluante, cu emisii zero de gaze de eşapament. Astfel se va putea asigura extinderea unor linii urbane de transport public spre localităţile limitrofe membre în ADI „Asociația Metropolitană de Transport Public Zalău”, după cum motivează primarul Ionel Ciunt, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Costul total al investiţiei este 9,72 milioane de euro pentru achiziţia celor 20 de autobuze electrice şi staţiile de încărcare aferente (încărcare lentă în autobaze şi încărcare rapidă în terminale şi staţii importante).

Vă reamintim că UAT Municipiul Zalău şi-a propus prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă să
achiziţioneze 51 autobuze electrice de diferite dimensiuni, astfel încât, până în anul 2030, întreaga flotă de autobuze care deserveşte transportul public urban şi periurban să fie formată din mijloace de transport nepoluante.
UAT Municipiul Zalău intenţionează să depună cererea de finanţare ca şi solicitant individual, demonstrând apartenenţa la o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară de Transport, fără includerea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut