Primăria Zalău vrea firme locale la realizarea şoselei de centură

7
1610

Valorificarea potențialului mediului de afaceri local, prin implicarea și colaborarea cu firme locale pentru execuția lucrărilor la Varianta de ocolire a municipiului Zalău, tronson II a fost tema unei întâlniri pe care conducerea primăriei Zalău a avut-o, vineri, cu reprezentanții antreprenorului ce va realiza proiectul.

“Am avut o discuție utilă și constructivă în vederea clarificării unor aspecte ce țin de demararea lucrărilor, conform contractului de achiziție. Înțelegând că Varianta de ocolire, tronson II, este un proiect extrem de important pentru comunitatea noastră, ne-am exprimat disponibilitatea de a ne implica în continuare în acest proiect, chiar dacă nu suntem parte în contractul de achiziție. Suntem aproape de începerea efectivă a lucrărilor, iar reprezentanții firmei constructoare și-au propus ca investiția să fie finalizată înaintea termenului contractual”, spune primarul Ionel Ciunt.

Traseul centurii Zalăului are o lungime de 5,535 kilometri şi este unul sinuos, cu cinci viaducte, două poduri şi 15 podeţe. Drumul va avea o lăţime de 10 metri, cu şapte metri partea de carosabil şi trei benzi de circulaţie în zonele cu pantă accentuată.

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie este de 185.538.106,56 de lei fără TVA, durata fiind de 114 de luni de la semnarea lui (31 iulie 2020), din care şase luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 84 de luni.

Antreprenorul care va realiza lucrarea este asocierea Synohidro Corporation Limited din China şi Good Prod SRL, din România.

7 COMENTARII

  1. Și eu vreau multe! Și cetățenii acestui oraș și tara vrem multe, dar din păcate suntem conduși de incompetenți începând de la șeful statului pana la femeia de serviciu dintr-o primărie!!! Și asta se întâmplă din 1990 încoace!!!Restul sunt povesti!!!

  2. Acest drum simplu, executie (prognoza?!), 2ani. Transfagarasan-90 km, alt.2042 m., tunel 887 m, 830 podete, 27 viaducte. Executie 4 ani! P.S. comunisti „perimati” vs capitalisti „super-dezvoltati”???!!!

  3. Hooo,ca-i santz! Se amana centura pana la noi ordine.Prin ordonanta de urgenta,in scurt timp firmele made in ceaina se exclud de la contractele cu bani UIE.Mai cititi si voi din presa finantista centrala.De ex „Ziarul Bursa” de azi 2 februarie.Declaratia Primului ministru Cutzu. Banii tre’sa ramana in marea familie europeana.Si centura Zalaului pe Koshut.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.