Primăria Zalău se declară pregătită în fața ninsorilor

3
305

În cursul nopții de duminică spre luni a nins la Zalău, iar străzile au fost acoperite cu un strat consistent de zăpadă. Administrația locală spune că este pregătită să intervină în orice moment pentru curățarea carosabilului și a căilor de acces, chiar dacă în oraș au apărut, încă de la primele ore, semne de nemulțumire din partea unor cetățeni, acestea fiind semnalalte pe rețelele de socializare.

Pentru deszăpezirea municipiului, acționează 80 de persoane care lucrează în 3 schimburi, iar atunci când situația o impune, numărul lor poate fi dublat sau suplimentat considerabil, spun autoritățile.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții primăriei, în Zalău, responsabilă pentru deszăpezirea și curățarea străzilor este SC Citadin Zalău SRL. Societatea are asigurat un stoc de materiale antiderapante care constă în:150 de tone de sare, 200 mc nisip cu sare, 1400 mc nisip și 4725 kg clorură de calciu. Pe măsură ce acest stoc se consumă, este completat prin achiziție de alte cantități noi.

În activitatea de deszăpezire, primăria spune că se acționează un număr de 20 de utilaje de diferite tipuri – răspânditoare de material antiderapant cu lamă, răspânditoare de material antiderapant, auto pentru intervenția manuală cu material antiderapant, buldoexcavatoare, tractoare cu lamă, autogredere, încărcătoare frontale și ATV-uri cu lamă.

Prioritare sunt porțiunile de drum cu declivitate mare (pantă): zona Ortelec, strada Gheorghe Doja, strada Kossuth, strada Voievodul Gelu, zona de urcare spre Spitalul Județean de Urgență, dealul Aghireș și Stâna, urmate de zona spitalelor și a cartierelor.

Numărul personalului implicat, al utilajelor și al cantităților de material derapant va fi suplimentat în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, menționează autoritățile.

„Încă de azi noapte, au fost organizate echipele de intervenție care acționează pentru deszăpezire în municipiul Zalău. Suntem pregătiți cu utilaje și personal suficient pentru a desfășura acțiunile specifice acestei perioade, mai ales că se anunță ninsori și zilele viitoare. Iar începând cu ora 05.00 dimineața echipele de la salubritate acționează manual cu material antiderapant pentru deszăpezirea trotuarelor și a aleilor pietonale, activitate care va continua permanent. Circulați cu atenție sporită și acordați sprijinul necesar în trafic utilajelor care intervin pentru ca noi toți să circulăm în cele mai bune condiții”, e mesajul transmis de SC Citadin, firma responsabilă cu deszăpezirea în municipiu.

3 COMENTARII

  1. Va rugam raspundeti macar la al 3-lea apel in 3 zile : Deszapeziti si imprastiati material antiderapant si pe strada Bradetului din Zalau . Coborarea strazii cu autoturismul este o aventura . Deseurile menajere NU au fost ridicate in acesta saptamana .De miercuri asteapta pubelele la poarta si ….. nu apare nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.