decembrie 5, 2022

Primaria Zalau scoate la licitatie lemn… la suprapret

Printr-un Proiect de hotarare privind aprobarea tipului de licitatie si a pretului de pornire la licitatie prin vanzarea cantitatii de 69,56 merti cubi de masa lemnoasa fasonata, provenita din fondul forestier proprietate publica a municipiului Zalau, consilierii au aprobat atat tipul de licitatie, cat si pretul pe metru cub. 

Din cele trei tipuri de licitatie, cu strigare, in plic inchis sau electronica, pentru a nu se trage sforile, a fost aprobata licitatia prin strigare.
Sunt doua loturi de lemn, primul cu volum de 62,62 metri cubi, iar al doilea lot cu volumul de 4,94 metri cubi, in total 69,56 metri cubi.
Interesant este ca consilierii au aprobat pretul de pornire a licitatiei pentru cele doua loturi dupa pretul propus de Ocolul Sivic Stejarul din Zalau. Asa ca pentru ambele loturi pretul de pornire a licitatiei este de 365 de lei pe metru cub. Intr-adevar e lemn de cherestea cu diametrul de 31 – 32 de centimetri, dar discutand cu cateva persoane interesate de licitatie, acestea sunt de parere ca pretul este “destul de piperat”.
L-am contactat pe Nicoara Valer, seful Ocolului Silvic “Somesul” din Jibou, care spunea ca cel mult 300 de lei costa metrul cub de lemn de cherestea.
Daca primaria va mai lasa din pret, s-ar putea ca licitatia sa se desfasoare in conditii normale, iar pretul metrului cub de lemn sa ajunga si la peste 365 de lei, dar daca pretul de pornire este pe cel al pietei, s-ar putea sa nu reuseasca sa aduca pe nimeni la licitatie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *