septembrie 29, 2023

Primăria Zalău schimbă numele străzilor din parcela Nagy Mal

2

Strada Agricultorilor devine Strada Banatului, Strada Grădinilor devine Strada Transilvaniei, iar Strada Plugarilor devine Strada Bucovinei.

În luna mai a acestui an, încă 11 drumuri din municipiu treceau la rangul de străzi, după ce au primit denumiri din partea municipalității.

Acestea sunt situate în intravilanul Zalăului, pe parcela Nagy Mal, accesul făcându-se aici din strada Fabricii, în apropriere de SC Citadin SRL, respectiv din strada Măcieşilor.

Decizia de atribuire a unor denumiri acestor drumuri de exploatare s-a justificat prin faptul că zona este într-o continuă dezvoltare, iar odată ce străzile respective au nume, se elimină și dificultăţile în emiterea nomenclatoarelor stradale şi de adresă.

În această parte a orașului, erau deja numeroase terenuri parcelate, precum și imobile gata construite.

Astfel că, în ședința din 26 mai, consilierii locali au votat denumirile propuse pentru cele 11 străzi: Strada Agricultorilor, Strada Grădinilor, Strada Cărămizii, Strada Foişorului, Strada Fâneţelor, Strada Plugarilor, Strada Carierei, Strada Cărămidarilor, Strada Ardealului, Strada Ceramicii şi Strada Semănătorilor.

Totuși, consilierii liberali nu s-au arătat atunci încântați de denumirile propuse și au cerut ca, pe viitor, administrația locală să consulte zălăuanii înainte de “botezarea” străzilor.

Iată că, o lună mai târziu, în iunie, la primărie a fost deja înregistrată o adresă a locatarilor din zonă, prin care solicită modificarea denumirilor pentru stăzile Grădinilor, Plugarilor și Agricultorilor.

Așadar, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 31 august, se află un proiect de hotărâre privind aproparea noilor denumiri propuse pentru cele trei străzi. În cazul în care consilierii aprobă, Strada Agricultorilor devine Strada Banatului, Strada Grădinilor devine Strada Transilvaniei, iar Strada Plugarilor devine Strada Bucovinei.

2 thoughts on “Primăria Zalău schimbă numele străzilor din parcela Nagy Mal

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut