decembrie 3, 2022

Primaria Zalau scade pretentiile ca sa atraga investitori noi in oras

Primaria Zalau a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru “Stimularea investitiilor si crearea de noi locuri de munca pe raza administrativa a municipiului Zalau”. Masura isi propune sa atraga investitori, oferindu-le acestora unele facilitati fiscale pentru faptul ca vor crea noi locuri de munca in Zalau. 

Proiectul de hotarare a fost postat ieri si poate fi consultat pe site-ul Primariei municipiului Zalau www.zalausj.ro, Sectiunea transparenta decizionala, sau la sediul institutiei, la avizierul de la parter. Eventualele propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ propus pot fi formulate începand de azi, 29 iunie, pana in 28 iulie. Recomandarile pot fi trimise prin posta, depuse la primarie sau trimise pe e-mail primaria@zalausj.ro. Cei care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se refera, mentionând data trimiterii si datele de contact ale expeditorului.

Nimeni nu a investit din 2015 in asa
masura incat sa ceara facilitati fiscale

Consiliul local al municipiului Zalau a aprobat o Schema de ajutor de minimis pentru stimularea investitiilor si crearea de noi locuri de munca inca din 2015, cu tot cu procedura de solicitare a acestuia, dar pana la aceasta data nu exista nici macar un beneficiar al acestei scheme. In aceste conditii, autoritatile s-au gandit sa revizuiasca criteriile de acordare a facilitatilor fiscale, in sensul diminuarii pragului minim al valorii investitiei, acesta fiind unul dintre criterii, alaturi de numarul de locuri de munca nou create.
Acordarea ajutorului de minimis consta intr-o reducere la plata impozitului pe cladiri. Criteriul privitor la valoarea investitiei reprezinta jumatate din valoarea criteriilor, iar criteriul referitor la numarul de locuri de munca nou create, cealalta jumatate. Valoarea investitiei trebuie sa fie mai mare de 100.000 de euro, dovedita prin inregistrari contabile la pozitia imobilizari corporale – cladiri.
In baza Hotararii de Consiliu local din 2015, valoarea minima a investitiei privind cumpararea, modernizarea sau punerea in functiune a cladirii trebuie sa fie de peste 250.000 de euro.

Primaria spera la 20 de investitori
de 100.000 de euro pana in 2020

Perioada de valabilitate a schemei de minimis este cuprinsa intre data intrarii in vigoare a acesteia si 31 decembrie 2020 sau data epuizarii bugetului aprobat. Valoarea totala estimata a ajutorului de minimis care va fi acordat prin aceasta schema, pe toata perioada ei de aplicare, este de 1.080.000 euro. Numarul de intreprinderi estimat a beneficia de aceste facilitati este de maxim 20, acest numar putand fi extins in limita bugetului aprobat.
Ajutoarele se acorda o singura data intr-un an fiscal, in limita sumei reprezentand pragul de minimis, cu conditia ca valoarea totala a ajutoarelor de minimis acordate anterior unei intreprinderi, pe o perioada de 3 ani de exercitii financiare consecutivi ( doua exercitii financiare anterioare si cel in curs), cumulata cu valoarea alocarii financiare acordate in conformitate cu prevederile prezentei scheme, sa nu depaseasca echivalentul in lei a 200.000 euro, respectiv 100.000 euro in cazul intreprinderilor care activeaza in sectorul transporturilor rutiere de marfa contra cost sau in contul tertilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *