noiembrie 27, 2022

Primaria Zalau retrage aprobarea data in aprilie pentru construirea de blocuri noi langa padurea Bradet

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliul Local Zalau anuntata pentru sfarsitul acestei saptamani se afla un proiect de hotarâre care prevede revocarea unei alte Hotarâri a Consiliului Local Zalau, votata in 27 aprilie anul acesta, prin care Primaria Zalau aproba Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea de blocuri de locuinte de catre un investitor in apropierea cartierului de vile de la marginea padurii Bradet, mai exact in zona Aleea Pinului.

Motivarea prin care se retrage aprobarea data in aprilie investitorului este ca acesta a fost gasit in neregula. Se argumenteaza ca, potrivit unui control al Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C. si Inspectoratul Regional de Constructii Nord – Vest, control care a fost finalizat in 8 iunie, cei doi inspectori de stat in constructii au gasit mai multe nereguli si neconformitati, lipsa de documente si avize.
In acest sens, inspectorii de stat in constructii de la Bucuresti si de la Regiunea Nord – Vest au facut o plangere prealabila si cer revocarea Hotarârii Consiliului Local al Municipiului Zalau nr. 111 din 27 aprilie 2017, de aprobare a Planului Urbanistic de Detaliu pentru “CONSTRUIRE BLOCURI DE LOCUIN{E”. “n caz contrar, inspectorii vor ataca in contencios administrativ hotarârea consiliului local nr. 111.

S-ar fi ridicat un nou minicartier in Bradet

Conform proiectului, dezvoltatorul imobiliar avea in plan construirea a trei blocuri de locuinte, cu 80 de apartamente, cu acces pentru autoturisme, pentru colectarea deseurilor menajere, accesul mijloacelor de stingere a incendiilor, 77 locuri de parcare supraterane si subterane, parc de joaca pentru copii, alei si spatii verzi.
Regimul de inaltime al blocurilor era de 16.40 metri, respectiv 19.35 metri si urmau sa fie pozitionate paralel, cu o distanta de 19.50 metri intre ele. Suprafata totala construita ar fi fost de 1.698 metri patrati, pe o parcela de 5.800 metri patrati.
Referitor la utilitati, racordarea urma sa se faca prin extinderea retelelor publice, iar incalzirea si apa calda prin centrale termice propri. Ansamblul de locuinte ar fi urmat sa fie pozitionat in apropierea Centrului Acasa, intr-o zona destul de putin populata, constructor fiind SC Salzal SRL.

Opt zalauani care locuiesc la casa
in zona rezidentiala de lux nu au fost
de acord sa aiba vecini noi; si multi

Opt locatari din zona, dintre care patru au si participat la sedinta de Consiliu local din martie, s-au opus proiectului si au reusit sa-l determine pe primarul Ionel Ciunt sa-l scoata de pe ordinea de zi.
Locatarii spuneau ca zona nu se preteaza pentru constructii de asemenea anvergura, pentru ca ar duce, in opinia lor, la o aglomerare urbana intr-o zona “nepotrivita”.
Ca urmare a nemultumiriri exprimate de locatari, primarul Ionel Ciunt a decis retragerea proiectului privind aprobarea planului urbanistic de pe ordinea de zi.
Acest lucru a starnit insa nemultumirea reprezentantului constructorului, satul, spunea el, sa tot astepte dupa aprobarile autoritatilor. “Cu tot respectul, dati un aviz azi. Pozitiv sau negativ. Nu sunt de acord cu alte amanari. Aceste discutii nu au rost”, a declarat Cristian Gaidos, reprezentantul constructorului, mentionand ca are in vedere o eventuala actiune in instanta in cazul unui verdict nefavorabil. Proiectul a aparut apoi din nou in sedinta Consiliului Local de luna urmatoare, fiind aprobat in aprilie de consilierii zalauani. Ce s-a intamplat, ce nu s-a intamplat, Consiliul Local revoca acum aprobarea data.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *