Primaria Zalau promite ca bulevardul Mihai Viteazu si strada Gheorghe Doja vor fi reabilitate pana anul viitor

Primaria Zalau promite ca bulevardul  Mihai Viteazu si strada Gheorghe Doja  vor fi reabilitate pana anul viitor

La finele lunii aprilie, Primaria Zalau, prin firma Citadin, incepe lucrarile la Bulevardul Mihai Viteazul pe tronsonul cuprins intre benzinaria Mol si Gara Zalau Nord. 

rn

Tot stratul de asfalt va fi decopertat si se va lucra la fundatia partii carosabile, apoi se va pune un strat nou de asfalt.
Lucrarile se efectueaza din bugetul propriu al Primariei Zalau. Iar de anul viitor, tot din bugetul propriu al orasului, se va merge cu lucrarile pe sectorul benzinaria Mol – Centru, ne spune viceprimarul Teodor Balajel.
"Pe bulevard avem doua proiecte. Unul este cu finantare proprie, de reabiltiare a asfaltului si a fundatiei, si celalalt cu bani europeni, pentru trotuare, piste de biciclete si zona verde", spune Teodor Balajel.
In paralel cu lucrarile de pe bulevard, de anul viitor, din primavara, vor incepe lucrarile pe strada Gheorghe Doja.
"Din primavara incepem cu reabiltiarea strazii Gheorghe Doja. Avem probleme pe strada Simion Barnutiu si pe unele zone de pe Doja, unde conductele de apa sunt vechi, iar Compania de Apa trebuie sa intervina pentru a schimba conducta. Am fi de tot rasul daca noi am incepe reabiltiarea, apoi ar veni Compania de Apa sa strice drumul pentru a schimba conductele. Aceste lucrari trebuie facute cu cap, pentru ca sunt o prioritate pentru oras. Pana la finele anului 2019 terminam bulevardul si strada Gheorghe Doja, ne asumam acest termen si aceasta promisiune", spune Teodor Balajel.

rn

Primaria depune proiecte cu finantare
Europeana pentru strazile Simion Barnutiu,
Corneliu Coposu si 22 Decembrie (Crasnei)

rn

Pana pe 10 mai, Primaria Zalau trebuie sa depuna cererile de finantare pentru reabilitarea strazilor Simion Barnutiu, Corneliu Coposu si un segment din strada 22 Decembrie, fosta Crasnei, iar apoi, in scurt timp, se vor semna si contractele de finantare.
"Cu siguranta incepem anul viitor la Gheorghe Doja, apoi vedem si aceste strazi pentru care depunem acum cererile de finantare. Se vor achizitiona si 20 de autobuze hibrid prin aceasta finantare europeana. Pana atunci, Compania de Apa va putea interveni si pe aceste strazi pentru a schimba conductele", ne spune Teodor Balajel.

rn

In vara se lucreaza in cartierul Stadion

rn

In luna iunie vor incepe lucrarile la strazile din cartierul Stadion. Va fi reabilitata strada Stadion, iar apoi se va interveni pe strada B.P. Hasdeu.
Chiar daca constructorul a sustinut ca poate termina lucrarile in doar o luna, Primaria a dat termen de finalizare a lucrarilor pana in luna septembrie, astfel incat cartierul Stadion sa fie complet modernizat.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *