Fundatia pentru Tineret Salaj a contestat fara succes licitatia de anul trecut. In contul organizatiei vor intra 1,4 milioane de lei
Dupa mai bine de sase luni de „lupte” in instanta, Primaria Zalau este la un pas de a prelua efectiv Clubul Tineretului. In acest sens, autoritatea locala a trimis o notificare Fundatiei pentru Tineret Salaj, fostul proprietar al imobilului. „Tranzactia” se va face cu sau fara participarea lui Vasile Ianchis, administratorul fundatiei, pana cel tarziu joi, 6 august. De asemenea, autoritatile locale vor vira in contul organizatiei aproape 1,4 milioane de lei, reprezentand diferenta dintre pretul de vanzare a cladirii si suma pe care Fundatia pentru Tineret o avea de platit primariei.
La finele lunii noiembrie 2008, Clubul Tineretului a fost scos la licitatie, ca umare a datoriilor foarte mari acumulate de fundatie catre bugetul local. In ultimii cinci ani, valoarea totala a restantelor s-a apropiat de 550.000 de lei, reprezentand impozite pe cladire si teren.
La licitatia amintita, primaria a fost singurul ofertant, adjudecandu-si imobilului in schimbul a 2 milioane de lei. Administratia locala a retinut contravaloarea debitelor, alti aproape 100.000 de lei au fost virati altor creditori, fundatia urmand sa incaseze diferenta de 1,4 milioane de lei.
Primaria si-a propus ca acest spatiu sa gazduiasca nu doar Casa Municipala de Cultura, ci si ansamblurile „Columna” si „Porolissum”, care functioneaza, cu chirie (9.400 de lei pe luna), intr-o cladire a Bisericii Reformate. In incinta Clubului Tineretului isi deruleaza activitatea, in baza unor contracte de inchiriere incheiate cu fostul proprietar, o sala de fitness, o societate de transport, o televiziune online, o discoteca si o firma de curatenie. Pana in prezent, insa, oficialii zalauani nu au stabilit daca vor prelungi valabilitatea contractelor cu actualii chiriasi. „O discutie cu cei care isi desfasoara activitatea in imobil va avea loc dupa preluarea fizica a acestuia”, ne-a declarat Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau.
Prim-edilul Radu Capilnasiu a anuntat, insa, ca spatiile vor fi folosite pentru activitati cultural-educative, destinate in special tinerilor.