februarie 5, 2023

Primaria Zalau, obligata sa returneze un “cadou” de 75.000 de euro

Daca in urma cu trei saptamani, primarul Radu Capilnasiu sustinea sus si tare ca sponsorizarea primita de la TenarisSilcotub nu poate fi returnata, in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local, alesii au votat pentru rambursarea banilor, din fondul de rulment al municipiului. “M-a surprins cererea lor, deoarece ar fi trebuit sa stie ca o suma data ca sponsorizare nu mai poate fi ceruta inapoi”, declara la inceputul acestei luni edilul-sef.
Producatorul de tevi a sponsorizat municipiul Zalau, la finele anului 2006, cu 75.000 de euro, pentru constructia unui bazin acoperit de inot, conditia impusa fiind ca primaria sa demareze lucrarile in termen de un an de la data primirii donatiei. Intrucat nici pana astazi nu a fost demarata investitia, conducerea TenarisSilcotub considera reziliat contractul de sponsorizare si solicita restituirea banilor: “Scopul contractului nu s-a indeplinit niciodata, desi partile au convenit la stabilirea unei date limita de derulare a proiectului si si-au asumat obligatii contractuale reciproce: bazinul de inot nu a fost construit niciodata, iar primaria nu ne-a comunicat nici proiectul de executie a acestuia”. Mai mult, sustin reprezentantii companiei, prin doua scrisori, administratia municipiului Zalau isi confirma intentia de a nu mai incepe construirea unui astfel de obiectiv social.
In replica, municipalitatea cere reanalizarea solicitarii privind rezilierea contractului si, implicit, a restituirii sumei, pe motiv ca Primaria dispune, acum, de un teren pentru viitorul bazin si asteapta aprobarea proiectului si a modalitatii de finantare de la Compania Nationala de Investitii.
Sponsorul nu s-a lasat induplecat, afirmand: “Dupa doi ani, consideram ca prioritatile in strategia de dezvoltare sociala in Zalau s-au schimbat. Trecem printr-o criza economica ce afecteaza dramatic membrii comunitatii noastre si, in special, pe cei mai putin puternici dintre ei. De aceea, decizia Tenaris este de a reloca suma in discutie pentru proiecte sociale de asistenta a populatiei afectate de criza mondiala”.
De voie, de nevoie, primaria este, acum, nevoita sa ramburseze “cadoul” de 75.000 de euro, bani care au zacut in conturile primariei timp de doi ani, din cauza dezinteresului dovedit de autoritati. Ramane de vazut daca administratia locala va “exploata” o alta donatie – un teren de aproape 12.000 de metri patrati, conditionata si ea de inceperea lucrarilor de constructie la un bazin de inot, pana la 27 octombrie 2010.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut