februarie 6, 2023

Primaria Zalau modernizeaza iluminatul public pe 67 de strazi din oras, cu 7 milioane de euro din fonduri europene

Primaria urmeaza sa semneze contractul de finantare pentru etapa 1, in valoare de 4,7 milioane euro, iar lucrarile acestei etape se vor incheia pana la inceputul anului 2020

rn

Primaria Zalau propune spre aprobare Consiliului Local un proiect de hotarare privind participarea Municipiului Zalau la proiectul "Modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalau etapa 1" si bugetul aferent.
Consiliul Local Zalau are ca obligatie reducerea cu 20 la suta a gazelor cu efect de sera pana in 2020, in urma aderarii Primariei Zalau la Conventia Primariilor si conform Planului de Actiune pentru Energie Durabila, aprobat prin Hotaraewa de Consiliu Local 40 din 15 februarie.
Prima etapa a proiectul privind modernizarea iluminatului public in Zalau are o valoare totala de 22.895.881 de lei, iar contributia proprie a Primariei Zalau este de 661.194 de lei.
Potrivit proiectului, perioada estimata pentru derularea lucrarilor este februarie 2019 – ianuarie 2020.
Prin proiect se doreste crearea unei retele subterane si inlocuire stalpilor existenti pe strazile A. Iancu, S. Barnutiu, V. Gelu, Gh. Doja, C, Coposu, V. Deleu, Soseaua Ocolitoare, Lt. C. Pretorian, I. Nechita, C. D. Gherea, 22 Decembrie, M. Viteazul, T. Vladimirescu;
Se urmareste, de asemenea, inlocuirea corpurilor de iluminat pe stalpi existenti pe strazile Aleea Turturelelor, Salcamilor, Salamon Jozsef, Buday Nagy Antal, Cetatii, Bujorilor, Moigradului, Porolissum, Parc Padure Bradet.

rn

Detaliile intregului plan, dezvaluite
de viceprimarul Teodor Balajel

rn

Viceprimarul Teodor Balajel a dezvaluit pentru Graiul Salajului ca planul Primariei Zalau este sa modernizeze iluminatul public din Zalau in doua etape, cu 7 milioane de euro, urmand ca proiectul sa cuprinda in total 67 de strazi, inclusiv bulevardul Mihai Viteazul.
"Pe langa milioanele de euro din fonduri de la Uniunea Europeana, bani destinati pentru anveloparea blocurilor de locuinte, Primaria Zalau a depus o cere de finantare pentru iluminat public – investitii, reabilitare si extindere. Acest proiect a trecut prin toate etapele administrative si suntem in situatia de a semna cererea de finantare pentru suma de 4,7 milioane de euro.
Iluminatul public va fi modernizat de Primaria Zalau prin doua cereri de finantare cu fonduri europene. Prima cerere de finantare, in valoare de 4,7 milioane de euro, priveste 23 de strazi: A. Iancu, S. Barnutiu, V. Gelu, Gh. Doja, C, Coposu, V. Deleu, Soseaua Ocolitoare, Lt. C. Pretorian, I. Nechita, C. D. Gherea, 22 Decembrie, M. Viteazul, T. Vladimirescu, Aleea Turturelelor, Salcamilor, Salamon Jozsef, Buday Nagy Antal, Cetatii, Bujorilor, Moigradului, Porolissum, Parc Padure Bradet.
Bulevardul Mihai Vitazul va fi reabilitat in prima etapa pe portiunea din centru pana la Pensiunea Ramona, iar in a doua etapa va fi cuprinsa portiunea de la Pensiunea Ramona pana la Gara.
A doua cerere de finantare, care are o valoare de 2,5 milioane de euro, se afla in etapa in care studiul de fezabilitate este in executie. Prin a doua etapa vor fi modenizate un numar de 33 se strazi – retea subterana si inlocuire stalpi existenti: Padurii, Merilor, Morii, Stanei, Caprioarei, Cerbului, Bradetului, Ciresului, Decebal, Emil Botta, Ion Caraion, Nicolae Balcescu, Parcului, M. R. Paraschiscu, Gheoghe Cosbuc, Nicolae Titulescu, Pictor Ioan Sima, Liliacului, Traian, Rozelor, Margaretelor, Crisan, Visinilor, Andrei Muresan, George Bacovia, Anatol Baconski, Lacului, Paraului, Dacia, Trandafirilor, Baii, Olarilor. Iar pe alte 9 strazi vor fi inlocuite corpurile de iluminat pe stalpi existenti: 9 Mai, General Dragalina, Ioan Nechita, Aleea Mesteacanului, B.P. Hasdeu, Ciocarliei, Dumbrava, Dumbravita, Torentului.
Primaria Zalau va moderniza prin acest proiect in doua etape un numar de 67 de strazi", spune viceprimarul Balajel.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut