Primăria Zalău își face parc fotovoltaic pe strada Spicului

Primăria Zalău își face parc fotovoltaic pe strada Spicului

Administrația locală zălăuană a început demersurile în vederea realizării unui parc fotovoltaic în municipiu, pe strada Spicului, cu finanțare europeană.

Centrala electrică ar urma să fie amplasată pe un teren aflat în domeniul public al municipalității, în zona stației de epurare. Centrala va avea o putere de 1 MW, iar valoarea totală a investiției este de 6.674.334 lei cu TVA, din care 6.512.798 lei cheltuieli nerambursabile și 161.536 lei cheltuieli care vor fi suportate din bugetul local.

În 5 octombrie, consilierii locali și-au dat deja acordul în vederea depunerii proiectului spre finanțare. Realizarea unei centrale electrice fotovoltaice este oportună în vederea asigurării parțiale a necesarului de energie electrică pentru sistemul de iluminat public, în primul rând, și pentru clădiri publice, explică administrația locală. Finanțarea va fi acordată în sistem “primul venit, primul servit”, apelul de proiecte urmând a fi deschis în cursul acestei luni.

În urma realizării investiţiei se preconizează reducerea consumurilor de energie electrică produsă din surse de combustibil fosil și, implicit, reducerea costurilor cu energia preluată din sistemul de distribuţie a energiei electrice.
În total, se doreşte montarea a 34 de mese a câte 60 de panouri de 500W, totalizând o putere totală de 1 MW fotovoltaic.
Principalele funcţii pe care centrala electrică fotovoltaică le va îndeplini sunt captarea energiei solare, transformarea acesteia în energie electrică (curent continuu, tensiune și curent variabile), regularizarea energiei electrice (transformarea țn curent alternativ cu caracteristici standard), furnizarea energiei electrice in reţeaua energetică naţională în vederea compensării consumului intern.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *