ianuarie 29, 2023

Primăria Zalău, investiții de 90 de milioane de lei prin ”Anghel Saligny”

Consilierii locali ai Municipiului Zalău au votat joi, 28 octombrie, pentru derularea proiectelor necesare dezvoltării orașului prin noul Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Cele patru proiecte aprobate pentru care municipalitatea vrea să solicite finanțare au o valoare totală de aproape 90 de milioane de lei și vizează modernizarea Bulevardului Mihai Viteazul, utilitățile pentru blocurile ANL și modernizarea străzilor Morii, Kossuth, Andrei Șaguna, Gheorghe Lazăr și o parte din strada Tudor Vladimirescu

Bulevardul, extins la patru benzi. Se înființează un nou coridor de mobilitate

Proiectul de investiții “Modernizare Bulevard Mihai Viteazul din municipiul Zalău”, în forma aprobată de Consiliul Local, are o valoare de aproape 52,5 milioane de lei și prevede reabilitarea carosabilului de la intersecţia cu Piaţa luliu Maniu la intersecţia cu strada Simion Bărnuţiu şi de la intersecţia strada Lupului până la limita administrativă a municipiului Zalău; extinderea carosabilului la 4 benzi pe sectorul de drum de la km 5.950 la limita administrativă a municipiului Zalău; extinderea trotuarelor şi a pistelor de bicicletă, reabilitarea reţelei de canalizare pluvială, realizarea canalului tehnic pentru curenţi slabi de la intersecţia cu str. Lupului până la limita administrativă a municipiului Zalău; refacerea spaţiilor verzi, relocarea utilităţilor, reabilitarea parcărilor.

Al doilea proiect de investiții pentru care municipalitatea solicită finanțare prin noul program este “Modernizare coridor de mobilitate vest din municipiul Zalău”. Prin acest proiect, cu o valoare estimativă de peste 25 de milioane de lei, mai multe străzi din oraș vor fi modernizate capital. Coridorul de mobilitate vest va fi format din strada Kossuth Lajos – Andrei Şaguna – Gheorghe Lazăr şi tronson strada Tudor Vladimirescu cuprins între intersecţia cu strada Porolissum şi intersecţia cu Bulevardul Mihai Viteazul şi strada Fabricii. Pe aceste străzi sunt prevăzute reabilitarea carosabilului pe o lungime totală de 3,692 km,  reabilitarea a două poduri situate pe str. Fabricii, reabilitarea şi extinderea trotuarelor,  reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare pluvială, realizarea canalului tehnic pentru curenţi slabi, refacere spaţii verzi, relocare utilităţi, mobilier urban etc.

Și modernizarea străzii Morii va fi finanțată prin noul program, consilierii votând în unanimitate proiectul. Pe această stradă sunt prevăzute lucrări de reabilitare a carosabilului pe o lungime totală de 910 m (de la intersecţia cu str. 22 Decembrie 1989 la intersecţia cu str. Freziilor), amenajarea trotuarelor şi a pistei de bicicletă, realizarea reţelei de canalizare pluvială, realizarea canalului tehnic pentru curenţi slabi, amenajarea a trei staţii de autobuz și dotarea cu mobilier urban. Valoarea proiectului este de aproape 5,8 milioane de lei.

Utilitățile pentru blocurile ANL din Dumbrava, prin finanțare guvernamentală

În Dealu Morii se construiesc blocurile ANL, dar și o creșă nouă. Cum blocurile ANL sunt finanțate de Agenția Națională pentru Locuințe, administrația locală trebuie să realizeze lucrările de investiții pentru utilități – apă, canalizare menajeră și pluvială, dar și o stație de pompare pentru canalizarea menajeră. Astfel, Primăria a decis să ceară finanțare pentru aceste lucrări de la Guvern, pentru a putea crea toate facilitățile pentru locuitorii zonei. Valoare estimativă a proiectului este de aproape 5,5 milioane de lei. Cu aceste fonduri va fi realizată rețeaua de apă în lungime de 465 de metri, 1.422 de metri aferente alimentării și branșării blocurilor, cămine, șapte hidranți stradali, 1.324 de metri de reţea de canalizare menajeră și 580 de metri de reţea de evacuare, cămine, o stație de pompare, 849 de metri de reţea de canalizare pluvială și căminele aferente, dar și lucrări de amenajare a văii emisar.

1 thought on “Primăria Zalău, investiții de 90 de milioane de lei prin ”Anghel Saligny”

  1. Caca-pisu! Faceti bai odata zona pietonala in centru, ca ne sufocam de atatea masini! Toate orasele din tarile civilizate au zona centrala doar pentru pietoni si au spatii verzi corespunzatoare. Aveati ceva proiect cu inchiderea strazii Unirii… L-ati uitat prin sertare?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut