ianuarie 29, 2023

Primăria Zalău închiriază săli de sport, săli festive, spații și apartamente

Primăria Zalău organizează licitație publică pentru închirierea mai multor spații aflate în administrarea unităţilor de învăţământ din municipiu.
E vorba despre săli de sport, săli festive, terenuri pentru amplasarea unor chioșcuri alimentare, spații ce pot fi folosite ca și chioșc alimentar, terenuri pentru activități sportive.

Prețurile de pornire ale licitației încep de la 5 lei pentru un metru pătrat (pentru un spațiu la subsol, cu destinația de chioșc alimentar la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău) și ajung la 35 de lei/mp pentru un teren pe care se poate amplasa un chioș, în incinta Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu llarian”, de exemplu. Cei interesați pot solicita clarificări până în data de 22 noiembrie. Data limită pentru depunerea ofertelor este 3 decembrie, iar ședința publică de deschidere a ofertelor este programată în 8 decembrie.

Apartament cu 4 camere, pe Bulevard, scos la închiriere

Primăria Zalău închiriază, de asemenea, un spaţiu pe Bulevardul Mihai Viteazu, nr. 10, 1/a/II, zona A, în suprafaţă utilă de 64,89 mp, compus din 4 camere, proprietate privată a municipiului, pentru desfăşurarea activităţii specifice organizaţiilor nonprofit. Spațiul beneficiază doar de curent electric.
Lucrările de amenajare, modernizare şi alte reparaţii curente care sunt necesare desfăşurării activităţii de către chiriaş, potrivit destinaţiei stabilite, sunt în sarcina exclusivă a acestuia, fără a putea pretinde proprietarului contravaloarea lucrărilor
efectuate.
După adjudecarea licitaţiei şi încheierea contractului de închiriere, chiriaşul nu va putea subînchiria bunul ce face obiectul licitaţiei, respectiv al contractului de închiriere. În acest sens va exista o clauză expresă în contractul de închiriere.
Durata contractului de închiriere este de 5 ani de la data semnării, cu posibilitate de prelungire, cu acordul părţilor, prin întocmirea unui act adiţional.
Preţul de pornire al licitaţiei este 1,50 lei/mp/lună, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Zalău nr. 394 din 23 decembrie 2020.
Cuantumul chiriei se va actualiza anual de către proprietar, până cel târziu în data de 25 a lunii ianuarie a fiecărui an, prin aplicarea indicelui de inflaţie stabilit de I.N.S, părţile stabilind de comun acord că pentru noul cuantum rezultat prin această actualizare
nu se va mai încheia un act adiţional.
Valoarea garanţiei de participare la licitaţia de închiriere va fi în cuantumul a două chirii lunare (tariful minim de pornire a licitaţiei/mp x suprafaţa închiriată x 2), respectiv 1,50 lei/mp/lună x 64,89 mp x 2 = 194,68 lei.

Data limită pentru solicitarea clarificărilor este 26 noiembrie. Ofertele se pot depune până în 6 decembrie, iar ședința publică de deschidere a ofertelor este programată în 9 decembrie, la sediul primăriei.

Apartament pe strada 22 Decembie 1018, concesionat de municipalitate

Administrația locală organizează licitație publică și pentru concesionarea unui apartament situat pe strada 22 Decembrie 1989, nr. 8, proprietatea publică a municipiului Zalău, în suprafaţă de 70,40 mp.

Apartamentul este compus din 3 camere, baie și hol, fiind prevăzut cu electricitate, apă-canal, este racordat la gaz, are centrală termică pe gaz şi calorifere. Sunt necesare, totuși, unele lucrări de reparaţii şi igienizare (izolarea pereţilor pentru eliminarea igrasiei, repararea pereţior pătrunşi de igrasie, zugrăvire).

Valoarea de inventar a imobilului este de 137.080,00 lei. Valoarea de piață, în urma investițiilor efectuate, stabilită de evaluator, este de 185.231,49 lei, motiv pentru care aceasta va fi suma de pornire a licitației.
Redevenţa stabilită în urma licitaţiei se plăteşte de concesionar în rate trimestriale eşalonate, pe o perioadă de 15 ani, iar taxa anuală se va indexa la data de 1 ianuarie a fiecărui an cu rata oficială a inflaţiei înregistrată pe întreaga perioadă a anului precedent, comunicată de Institutul Naţional de Statistică. Sumele anuale vor fi plătite pe baza facturilor emise trimestrial.

Ideea concesionării acestui imobil a venit în urma solicitării adresate primăriei de către medicul Anca Manuela Irimiea, în vederea desfășurării activității de medicină de familie și acordarea unor servicii medicale cetățenilor.

Prin concesionarea imobilului, spun reprezentanții municipalității, se urmăreşte în principal realizarea de venituri suplimentare la bugetul local, acesta nefiind cuprins de proprietar în vreun proiect de uz sau interes public.

Durata concesiunii imobilului este de 25 de ani, începând cu data semnării contractului de concesiune.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 2 decembrie, iar ședința publică de deschidere a ofertelor are loc în data de 7 decembrie. Clarificări pot fi solicitate până în 22 noiembrie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut