octombrie 4, 2022

Primaria Zalau incheie anul in glorie, cu multe bile albe in ce priveste reabilitarile si modernizarile de strazi

Primaria Zalau incheie anul in glorie, avand in vedere finalizarea mai multor investitii in infrastructura orasului, care aduc nu numai confort zalauanilor, ci si un aspect nou, semn ca "se misca" lucrurile.
Viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, care este responsabil cu activitatea firmei Citadin, din subordinea Primariei Zalau, ne-a informat in detaliu despre santierele deschise in prezent si despre lucrari receptionate in aceasta perioada.

rn

Strada Stadion este complet refacuta
si arata ca la carte, cu 1.600.000 de lei

rn

Lucrarile din cartierul Stadion urmeaza sa fie receptionate pana cel tarziu maine, vineri 23 noiembrie. Au costat in jur de 1,6 milioane lei.
Strada Stadion, in lungime de aproxiamtiv un kilometru, a fost asfaltata complet, s-au executat lucrari la trotuare din dale, au fost create locuri noi de parcare si a fost modernizat iluminatul public, cu led-uri.

rn

Aspect civilizat in cartierul Porolissum,
cu investitii de aproximativ 300.000 de lei,
si urmeaza alte surprize anul viitor

rn

In cartierul Porolissum, Citadin executa lucrari de asfaltare, configurare trotuare; vor fi create 30 de noi locuri de parcare, accese intrari in scari de bloc, ziduri de sprijin.
Lucrarile din cartierul Porolissum vor continua si in anul 2019, cand se vor executa lucrari de amenajare a Vaii Sarmas, de extindere a locurilor de joaca pentru copii, amenajarea terenului de minifotbal.
Va fi reabilitat accesul spre Spitalul de Boli Infectioase. Puntul Termic din zona spitalului va fi demolat si va fi construita in loc o platforma pentru parcari.

rn

Hala Agroalimentara Astralis este gata,
se fac amenajarile pentru imprejurimi
si va fi cadoul Primariei de 1 Decembrie

rn

Constructia Halei Agroalimentare Astralis este functionala 100 suta la suta, utilitatile sunt functionale, incalzirea si aerisirea sunt puse la punct. Hala este racordata la apa, curent si gaz.
In acest moment, muncitorii Citadin lucreaza la amenajarea zonei, trotuare, cai de acces si parcare, urmand ca spatiul vechii Piete Astralis sa arate cu totul altfel decat inainte, iar in loc de "spatele blocului" zona sa devina centru comercial.
Primaria a inceput receptia si la mobilierul din hala si in zilele urmatoare se vor atribui spatiile pentru producatori si comercianti.

rn

Strada George Cosbuc a fost refacuta
temeinic cu 800.000 de lei si are un look nou

rn

Primaria Zalau a receptionat marti, 20 noiembrie, lucrarile de pe strada George Cosbuc, care are o lungime de 850 de metri. Au fost executate lucrari de asfaltare, executie trotuare, rigole pluviale si iluminat public nou pe led. stop_coloana

rn

Doua strazi din cartierul Sarmas
sunt pregatite pentru asfaltare in 2019 

rn

Firma Citadin executa lucrari de reabilitare pe strada Nicolae Titulescu – asfaltare si rigole pluviale, lucrari care vor fi receptionate anul acesta.
Muncitorii Citadin executa lucrari de pietruire si rigole pluviale in vederea pregatirii pentru asfaltare in 2019 pe strazile Romana si Petre Dulfu, din cartierul Sarmas.

rn

Se lucreaza pe tronsonul II din Bulevard

rn

Citadin continua lucrarile la tronsonul II din Bulevardul Mihai Viteazu, de la Benzinaria Mol spre Sala Sporturilor, si se executa lucrari pregatitoare pentru asfaltare (amenajare scoaruri, zona verde combinata cu elemente decorative si piatra cubica).
Primaria Zalau da asigurari ca peisagistica de pe tronsonul II va fi la fel cu cea de pe tronsonul I, partea reabilitat cuprinsa intre Gara si benzinaria Mol.

rn

Statia de asfaltare a Citadin lucreaza
la capcitate maxima pana cand
temperaturile scad sub 5 grade Celsius

rn

Viceprimarul Teodor Balajel spune ca statia de asfaltare a societaii administrate de Primaria Zalau, Citadin, nu se inchide si ca se lucreaza la maxim atata timp cat vremea permite. Daca timpul va tine cu cei de la Citadin, Primaria vrea sa reconfigureze sensurile giratorii de la benzinaria Mol si de langa Sala Sporturilor.

rn

Obiective mari pentru 2019 ale Primariei
pentru cele mai importante artere din Zalau

rn

In 2019, Primaria isi propune finalizarea reabilitarii Bulevardului Mihai Viteazul cu bani din bugetul local. Iar cu bani din fonduri europene isi propune reparatii capitale pe strada Gheroghe Doja – de la Primarie pana la Centrul Acasa, dar si strada Simion Barnutiu – de la Compania de Apa pana la intersectia cu strada Industriei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.