septembrie 30, 2022

Primaria Zalau ia in calcul sa deratizeze pe cont propriu

Consilierul local zalauan Lakatos Alexandru, de la UDMR, a propus in sedinta de Consiliului Local de luni sa fie analizata posibilitatea ca Primaria Zalau sa-si infiinteze un Serviciu propriu de deratizare si dezinsectie, avand in vedere sumele mari cuprinse in contractul pe care il are cu firma Coral Impex, contract incheiat pe o perioada foarte lunga.

rn

"Nu vreau sa fac propaganda anti Coral, dar avand in vedere ca deratizarea si dezinsectia se fac pe termen lung si foarte lung, se pune o intrebare, chiar retorica. Oare nu ar fi benefic ca primaria sa-si infiinteze propriul serviciu special pentru deratizare si dezinsectie?", a spus consilierul local UDMR, Lakatos Alexandru. Iar presedintele de sedinta, viceprimarul Teodor Balajel, a promis ca propunerea va fi luata in considerare. "Analizam propunerea ca si costuri, dotari, specialisti, procurarea de solutii si vedem", i-a raspuns Balajel.
Lakatos Alexandru ne-a expus si argumentele pe care si-a findamentat propunerea.
"Poate ar fi utila infiintarea unui servicu propiru, decat sa tot faci licitatii si contestatii pentru serviciul acesta si mai ales cate probleme sunt cu firmele private care nu-si respecta promisiunile. Cum s-a infiintat Citadin, care ofera multe servicii – de iluminat public, reparatii strazi, curatenie -, ar putea face si deratizarea. Eu o sa mai ridic problema si in particular cu primarul si vom vedea reactia", spune consilierul local.
Ultimul contract semnat de Primaria Zalau cu firma Coral Impex este din 14 septembrie 2012 si are o valabilitate de 8 ani, pana in septembrie 2020.
Valoarea platilor efectuate in ultimii ani au fost de 889.000 lei in 2017 si 1.058.000 lei in 2018. In 2013 s-a platit cel mai mult, adica 1.239.000 lei.
De ani buni si multi, Zalaul este deratizat, dezinfectat si dezinsectat de firma ploiesteana Coral Impex SRL. Este firma pe care DNA o are in vizor, suspecta ca angajatii societatii ar fi oferit unor functionari din primarii cu care firma are contracte cadouri substantiale. In schimbul acelor cadouri, functionarii primariilor ar fi trebuit sa inchida ochii la anumite nereguli referitoare la tratamentele aplicate. Procurorii DNA au fost "oaspeti nepoftiti" si la Primaria din Zalau in mandatul lui Radu Capilnasiu, dar au "vizitat" si primariile din Cluj-Napoca, Aiud, Alba Iulia, efectuând perchezitii si ridicând acte. Un sef din cadrul primariei Zalau a fost chemat si el la DNA in Cluj-Napoca pentru audieri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.