ianuarie 31, 2023

Primăria Zalău a mutat iluminatul public de la Citadin la SADP

Consilierii locali din Zalău au votat ca gestiunea iluminatului public din municipiu să fie transferată, de la Citadin, la Serviciul de Administrare a Domeniului Public (SADP).

Motivul emiterii proiectului de hotărâre supus votului în cadrul unei ședințe extraordinare organizată săptămâna trecută l-a constituit ”necesitatea reglementării serviciilor comunitare de utilități publice și de administrare a domeniului public și privat al Municipiului Zalău”.

Practic, Primăria Zalău are în derulare investiții pentru moderizarea iluminatului public pe o serie de străzi, plus că vrea să înființeze, tot cu fonduri europene, un parc fotovoltaic. Prin urmare, vrea servicii de iluminat de calitate și consideră că acest aspect poate fi realizat prin atribuirea gestiuniii către SADP Zalău.
Serviciul de iluminat public cuprinde iluminatul stradal rutier, iluminatul stradal pietonal, iluminatul arhitectural, iluminatul ornamental, iluminatul ornamental-festiv.
SADP va realiza activităţile specifice serviciului de iluminat public care cuprinde atât întreținerea, cât și modernizarea.
Potrivit hotărârii, SADP va administra sistemul de iluminat public cu toate componentele (inclusiv stâlpi și reţele electrice), aflat în proprietatea municipiului Zalău; corpurile de iluminat, becurile, braţele suport si clemele în cazul reţelelor aparținând operatorului de distribuţie a energiei electrice; iluminatul ornamental festiv; va administra și exploata sistemul de telegestiune, va derula activitățile de modernizare, de pregătire, finanţare şi realizare a investiţiilor în sistemul de iluminat public, în vederea adaptării la cerinţele şi exigenţele stabilite în normele legale în vigoare şi în programele de dezvoltare.

Durata atribuirii gestiunii către SADP este pe perioadă nedeterminată, însă, la fiecare 5 ani, va fi realizată o analiză privind eficienţa economică a serviciului. Finanţarea activităților se va face prin alocaţii bugetare sub formă de subvenţii din bugetul local, iar pentru asigurarea bunei funcționări se vor face angajări de personal calificat în perioada următoare, precum și achiziții de echipamente.

1 thought on “Primăria Zalău a mutat iluminatul public de la Citadin la SADP

  1. Poate reușesc să gestioneze mai bine banii cetațenilor și să nu platească iluminat public în timp ce soarele este pe cer. Este cazul în cartierul Stadion, Brădet, Obor (poate și în alte zone) , unde luminile sunt stinse cam cu o oră și jumătate în plus dimineața și aprinse seara mai devreme tot cu atât.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut