Primaria Zalau a facut bilantul pagubelor provocate de grindina din 11 iunie

Au fost afectate case, blocuri, scoli si autoturisme

In urma furtunii din data de 11 iunie 2020, Primaria Municipiului Zalau a întocmit un Raport operativ care a fost transmis Institutiei Prefectului Judetului Salaj, Sistemului de Gospodarire a Apelor si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
La nivelul Prefecturii se centralizeaza pagubele produse de fenomenele meteorologice in tot judetul, raportul complet urmand a fi gata in aproximativ doua saptamani, potrivit reprezentantilor institutiei.

In municipiul Zalau, grindina si vijeliile au distrus acoperisurile a doua case, doua beciuri si anexe gospodaresti au fost inundate, la doua blocuri acoperisurile au fost smulse sau deteriorate de grindina, iar fatadele si geamurile sparte. De asemenea, doua autoturisme au fost deteriorate dupa ce acoperisurile blocurilor au cazut peste ele.

La opt obiective sociale si administrative (Liceul Pedagogic ,,Gh. sincai”,Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul”, Colegiul National ,, Silvania” scoala Gimnaziala ,,Simion Barnutiu”, Gradinita nr. 1, Inspectoratul Judetean Salaj) s-au inregistrat
acoperisuri deteriorate, infiltratii in plafon si pereti, zugraveli deteriorate, gemuri sparte, sali si laboratoare inundate, burlane si tencuiala cazuta, spaleti, fatade si învelitoare ciuruite, subsoluri inundate.

In urma furtunii, echipele Societatii Citadin au intervenit în vederea degajarii cailor rutiere si pietonale, igienizarea strazilor si a trotuarelor si desfundarea gurilor de canal. Au fost mobilizati toti muncitorii Citadin pentru a actiona progresiv în toate zonele din municipiu, astfel încât efectele produse de furtuna sa fie remediate în cel mai scurt timp. Societatea Citadin a intervenit cu peste 100 angajati dotati cu 4 autoutilitare, 2 încarcatoare frontale, 3 autobasculante, drujbe, lopeti, maturi si alte materiale necesare degajarii resturilor produse în urma furtunii, pe strazile B-dul Mihai Viteazul, Unirii, 9 Mai, Simion Oros, Crisan, Piata Iuliu Maniu, Parcul Weseleny, Corneliu Coposu, Andrei saguna, Gheorghe Doja, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Ritmului, Armoniei, Torentului, platoul de marmura, Piata Dumbrava Nord, parc spital, spun reprezentantii Primariei Zalau.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *