septembrie 24, 2022

Primaria Zalau a cerut bani europeni pentru reabilitarea tuturor strazilor importante din oras

Primaria Zalau anunta ca o parte din strazile principale pentru care s-au cerut bani europeni sa fie reabilitate si modernizate pe axa de finantare Mobilitate Urbana sunt deja validate pe SEAP si urmeaza ca lucrarile sa fie atribuite.
Viceprimarul municipiului Zalau, Teodor Balajel, ne-a oferit detaliile despre cele mai importante proiecte de mobilitate urbana, care vor schimba total orasul.
In Etapa 1 sunt cuprinse proiectele de baza, pentru care cererea de finantare a fost trimisa deja la ADR Nord-Vest, spre analiza.
"Proiectele pe Mobilitate Urbana vor fi realizate in doua etape si au o valoare totala de aproximativ 20 de milioane de euro. Pentru Etapa 1, cererea de finantare, a fost trimisa deja la ADR N-V, iar proiectele sunt in analiza. Proiectele din Etapa 1 cuprind reabilitare Bulevardul Mihai Viteazul partea de trotuare si piste de biciclete (valoare totala a investitiei de 32.184.511 lei); strada 22 Decembrie (fosta Crasnei) tronson 2, de la Inserco spre Aghires; strada Gh. Doja; strada Corneliu Coposu si strada Avram Iancu (valoarea totala a investitiei de 14.824.445 de lei); strada Simion Barnutiu si strada Voievod Gelu.
Tot in Etapa 1 sunt cuprinse si achizitionarea a 20 de autobuze electrice, 10 autobuze de 12 metri si 10 autobuze de 7 metri, fiind incluse si statii de incarcare pe traseu si in autobaza Transurbis.
Mai sunt cuprinse amenajarea si modernizarea statiilor de transport public in comun si informatizarea sistemului de transport public in comun e-ticheting si extindere sistem ITS cu prioritizare pentru transportul in comun.

Lucrarile pe tronsonul 2 din strada Crasnei
au sanse sa inceapa in primavara

rn

In 14 decembrie, Primaria Zalau a incarcat pe SEAP pentru atribuire proiectul de reabilitare a strazii 22 Decembrie tronson 2 intre Inserco si Aghires.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2019, urmand ca in luna februarie sa aflam castigatorul, dupa care se va emite ordinul de incepere a lucrarilor. Proiectul valoreaza 4.378.322 de lei si va fi finalizat in 12 luni.
Lucrarile constau in refacere suprafata carosabila – lungime traseu 1.128,50 m, suprafata trotuar 4.978 ,00 mp, suprafata pista biciclete 1.692,75 mp, suprafata statii autobuz 374,00 mp, reabilitare si extinderea podetului la km 2+374, suprafata spatiu verde 4.814 ,00 mp si plantare arbori 50 bucati.

rn

Strazile Simion Barnutiu si Gheorghe Doja
se pregatesc pentru reabilitare din vara

rn

Viceprimarul Teodor Balajel ne-a spus ca Primaria Zalau asteapta sa fie validate pe SEAP si proiectele ce privesc reabilitarea strazilor Gheorghe Doja (valoarea total? a investi?iei de 12.479.669 de lei) si Simion Barnutiu – Voievod Gelu (valoarea total? a investi?iei de 27.527.374 de lei).
"Facem toate demersurile pentru pregatirea strazilor Simion Barnutiu si Gheorghe Doja in vederea reabilitarii – carosabil, trotuare, mobilier stradal, statii de autobuz. Am purtat discutii cu directorul Companiei de Apa Cluj pentru a interveni pe aceste doua strazi cu lucrarile curpinse in proiectul POIM. Le-am dat termen de finalizare Companiei de Apa 30 mai 2019, data la care sa finalizeze toate lucrarile, dupa care noi sa putem sa incepem lucrarile de reabilitare", spune viceprimarul Balajel.

rn

Se trimit luna aceasta cereri de finantare pentru
strada Unirii si strazile cuprinse pe traseul DJ 191C

rn

In Etapa 2 de Mobilitate Urbana sunt cuprinse proiectele de rezerva si sunt aprobati indicatorii tehnico-economici, iar pana la sfarsitul lui decembrie se trimit si cererile de finantare.
Primul proiect vizeaza reabilitarea Drum Judetean 191C (portiunea care strabate municipiul Zalau), cu o valoare totala de 22.976.851 de lei. DJ 191C portiunea ce strabate Zalaul va fi reabilitata complet de la carosabil la trotuare si statii de autobuz.
Proiectul "Pietonizare strada Unirii" are o valoarea totala a investitiei de 14.693.717 de lei.
Pe Axa 4.2 Spatii degradate vor fi amenajate sase spatii din Zalau ca zone de promenada, recreere unde vor fi montate aparate de fitness, jocuri de table, sah, banci de relaxare si altele.
Cererile de finantare pentru cele trei proiecte de rezerva vor fi trimise catre ADR N-V pana la sfarsitul lunii decembrie.

rn

Primaria Zalau a cerut cu 50 la suta mai mult decat
suma care iI este alocata pentru mobilitate Urbana

rn

Primaria Zalau a intocmit proiecte pe Mobilitate Urbana in valoare de 150 la suta fata de suma alocata. Din discutiile purtate cu cei de la ADR N-V, sunt orase si municiptii care nu atrag toti banii alocati lor, iar directorul ADR N-V ne da asigurari ca banii ramasi necheltuiti vor fi redistribuiti pentru primariile care au scris proiecte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.