Primăria va amenaja două centre de vaccinare în Zalău

2
531

În Zalău vor funcţiona două noi centre de vaccinare împotriva COVID-19, în incinta Centrului de zi pentru persoane vârstnice “Tinerețe fără bătrânețe” și a Centrului Militar Județean Sălaj, amenajarea lor revenind în sarcina primăriei, care se declară nemulţumită de faptul că nu există o alocare financiară guvernamentală în acest sens.

Pentru buna organizare și funcționare a acestor centre, primarul Ionel Ciunt împreună cu alţi reprezentanți ai instituției au avut, luni, la sediul primăriei, o întâlnire cu directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaș, invitația fiind transmisă inclusiv Instituției Prefectului Județului Sălaj și Centrului Militar Județean Sălaj, care nu au trimis reprezentanţi la discuţii.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte cu privire la personalul care trebuie asigurat pentru funcționarea centrelor, de luni până duminică, în intervalul orar 8.00-20.00, urmând să fie stabilit cadrul legal prin intermediul căruia cadrele medicale și personalul aferent să își poată desfășura activitatea. Până în momentul de față, acest aspect nu este reglementat, autoritățile locale fiind puse în situația de a identifica soluții.

De asemenea, a fost stabilit circuitul persoanelor venite pentru vaccinare, logistica necesară spațiilor și aspecte cu privire la autorizarea acestor centre de vaccinare. În perioada următoare se va realiza amenajarea propriu-zisă a celor două centre de vaccinare, cu respectarea normelor legale avute la dispoziție până la această dată.

În acest context, reprezentanţii administraţiei publice locale se declară nemulţumiţi de faptul Guvernul nu a identificat o soluţie pentru finanţarea acestor centre.

“Sănătatea oamenilor rămâne în continuare o prioritate pentru noi și sunt îngrijorat că Guvernul României nu a găsit încă resursa financiară necesară pentru funcționarea în bune condiții a acestor centre de vaccinare. Mâine voi participa la o întâlnire a conducerii Asociaţiei Municipiilor din România cu ministrul finanțelor. Îi voi prezenta, printre altele, și această situație și sper să se găsească soluții la problemele administrațiilor publice locale”, a transmis luni Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Asociația Municipiilor din România a solicitat deja Ministerului Sănătății asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor.

Asociația solicită Ministerului Sănătății asumare de responsabilități, nu doar transfer de atribuții către administrația locală, fără asigurarea resursei financiare aferente.

2 COMENTARII

  1. Medicii s-au vaccinat o treime și deja se ajunge la cei peste 65 de ani. Parcă întâi erau medicii apoi , polițiștii, pompierii, profesorii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.