septembrie 29, 2023

Primăria scoate la concurs funcția de director la SADP Zalău

0

Cosilierii locali din Zalău se vor întruni în ședință ordinară, în 16 decembrie, și au de aprobat criteriile de organizare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Serviciului de Administrare a Domeniului Public (SADP) Zalău, asta după ce legislația s-a modificat pe parcursul acestui an și condițiile trebuie actualizate conform noilor reglementări.

”Având în vedere faptul că în 28 octombrie 2022 a intrat în vigoare H.G. nr. 1336/2022 pentru
aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului
din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, dată la care a fost abrogată H.G. nr. 286/2011, se
impune stabilirea criteriilor de ocupare prin concurs sau examen de recrutare/promovare a funcţiei
contractuale de director al Serviciului de Administrare a Domeniului Public Zalău, în conformitate
cu noile prevederi”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Trebuie amintit că vechile criterii au fost aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Local Zalău din luna ianuarie a acestui an, HCL în care s-au stabilit criteriile și pentru funcțiile de director și director adjunct de la Poliția Locală. Numai că, pentru conducerea Poliției Locale s-a organizat concursul în primăvara acestui an, iar pentru funcția de director al SADP, nu. În condițiile în care s-a modificat legislația, criteriile trebuie reaprobate, iar concursul se va organiza în lunile următoare.

Ce prevăd noile reglementări

Concursul pentru ocuparea postului vacant de director al Serviciului de Administrare a Domeniului Public, serviciu public în subordinea Consiliului Local al Municipiului Zalău, va consta în trei etape succesive.

Prima etapă este selecția dosarelor de înscriere, a doua etapă este proba scrisă, iar cea de-a treia etapă, interviul.

Condițiile specifice pe care va trebui să le îndeplinească un pretendent la funcția de director al SADP sunt:
să fie absolvent de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental ştiinţe inginereşti; să fie absolvent cu diplomă a studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei contractuale sau cu diplomă echivalentă; vechime în specialitatea studiilor necesare minimum 7 ani.

Ulterior finalizării etapelor de concurs, candidatul care va fi declarat admis va fi numit în funcția de director. Potrivit proiectului care ajunge pe masa consilierilor locali, numirea directorului Serviciului de Administrare a Domeniului Public Zalău se face prin dispoziţia Primarului Municipiului Zalău, având anexat contractul de muncă şi fişa de post care vor fi semnate de primar şi de candidatul admis şi numit în funcţia de director.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut