Primăria Poiana Blenchii, amendată usturător pentru poluarea pârâului Poiana

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Sălaj au efectuat un control comun cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj, ai ISU Sălaj și ai Gărzii Forestiere Sălaj, pe raza comunei Poiana Blenchii, în baza Ordinului 304 al Prefectului Județului Sălaj, în privința modului în care au fost salubrizate cursurile de apă de pe raza UAT Poiana Blenchii.

Autoritățile cu atribuții de control au descoperit cantități considerabile de deșeuri abandonate într-o zonă de protecție a pârâului Poiana, care străbate comuna. Deșeurile au fost abandonate atât de persoane fizice, cât și de Primărie, prin neluarea măsurilor corespunzătoare.

”Se constată că la intrarea în localitatea Poiana Blenchii, pe partea stângă a DJ 109F, pe un drum comunal ce duce pe malul stâng al pârâului Poiana (în zone de protecție) sunt abandonate cantități semnificative de deşeuri. Sunt deşeuri din construcții şi demolări, plăci din azbociment, deşeuri plastice, sticle, ambalaje, vegetale, menajere, etc. În urma verificărilor se constată că deşeurile sunt abandonate atât de persoane fizice cât şi de Primăria Comunei Poiana Blenchii”, spune Razvan Fazacaș, comisar șef al Gărzii de Mediu Sălaj.

Pentru abandonarea deşeurilor au fost aplicate sancțiuni contravenționale persoanelor fizice şi UAT-ului Poiana Blenchii conf. Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, art. 61,alin. 1, lit. a. Persoanelor fizice identificate li s-a aplicat amendă  în valoare de șase mii de lei, iar Primăriei i s-a aplicat amendă de 40 de mii de lei.  O altă amendă de șase mii de lei a fost aplicată pentru neluarea măsurilor de salubrizare proprietarilor terenurilor conf. OUG 195/2005 privind protecția mediului, art. 96, alin. 1, pct. 10.

Totodată, s-a dispus ca deşeurile identificate să fie colectate şi predate unui operator autorizat în baza formularelor de transport până în data de 14 iunie 2021.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.