februarie 6, 2023

Primăria Jibou neagă problemele semnalate de presă la spitalul din oraș

“Ca urmare a articolelor apărute în presă și televiziune, în care se prezintă într-o manieră eronată starea de lucruri de la Spitalul Orăşenesc Jibou <Dr. Traian Herţa>, ne prezentăm în cele ce urmează, punctul de vedere.

În conformitate cu Legea privind reforma în domeniul sănătăţii nr.95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, UAT Oraş Jibou, prin Consiliul de administraţie al Spitalului Orăşenesc Jibou „Dr. Traian Herţa”, a organizat în luna mai 2022, concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului.

La acest concurs s-au înscris 3 persoane: fostul manager interimar al spitalului, un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi medicul balneolog ce are contract individual de muncă cu spitalul din Jibou din anul 2018. În urma probei scrise, cei trei candidaţi au obţinut următoarele punctaje: fostul manager al spitalului din Jibou – 34 de puncte, angajatul Ambulanţei – 48 de puncte şi medicul balneolog – 88 de puncte. Având în vedere că numai unul dintre cei 3 candidaţi a obţinut un punctaj peste baremul minim (70 puncte), în celelalte probe a concurat numai unul dintre cei 3 candidaţi, respectiv, cel care a obţinut punctajul de 88 de puncte. După promovarea celorlalte probe ale concursului, medicul balneolog a fost declarat promovat.

Precizăm că acest concurs nu a fost contestat, iar după finalizarea concursului, s-a încheiat contractul de management cu persoana desemnată câştigătoarea concursului, respectiv, medicul balneolog.

În cuprinsul contractului de management, au fost stabilite drepturile şi obligaţiile managerului. Conform contractului de management, printre atribuţiile managerului spitalului se regăsesc cele din domeniul politicii de personal şi al structurii organizatorice. De asemenea, este precizat cadrul legal în baza căruia managerul îşi îndeplineşte atribuţiile, acesta având dreptul de a negocia şi de a semna în numele şi pe seama spitalului, contracte cu alţi furnizori de servicii, având răspunderea deplină pentru legalitatea acestora.

Menționăm că la data încheierii Contractului de management cu actualul manager, spitalul avea înregistrate obligații de plată neachitate în valoare de peste 900.000 lei.

Îngrijorarea majoră a UAT oraș Jibou este faptul că, personalul de conducere nu s-a preocupat de acreditare, iar în situația în care nu se rezolvă precizările transmise, conform Instrucțiunilor din 29 mai 2020 privind desfășurarea etapei de pregătire a evaluării unităților sanitare cu paturi aprobate prin Ordinul 185 din 29 mai 2020, vom fi sub sancțiunea anulării înscrierii și excluderea din planul multianual de acreditare.

În ce priveşte informaţiile apărute în presa naţională şi locală, precizăm că, în data de 4 august a.c., la sediul Primăriei Jibou nu s-au prezentat medici care să se plângă de conduita managerului. Infirm categoric această informaţie apărută în presă.

Având în vedere că spitalul orăşenesc se află în subordinea Consiliului local, nu am cunoştinţă ca personalul spitalului să se fi adresat Consiliului, cu vreo solicitare sau plângere, verbală sau scrisă.

Precizăm că suntem deschiși oricărui dialog și dorim ca informațiile apărute în presă să fie veridice”, scrie în răspunsul oficial furninzat de conducerea Primăriei Jibou, la solicitarea Graiul Sălajului.

7 thoughts on “Primăria Jibou neagă problemele semnalate de presă la spitalul din oraș

  1. Cața nesimțire și nerușinare din partea primarului și a găști lui din primărie.Un om fără onoare și de o nesimțire crasă. Rușineze!!!!

  2. Și totuși, cine e de vină că un pușcăriaș cu sentință judecătorească a ajuns director la spitalul din Jibou ? Nu cred că primăria e de vină, mai degrabă acest stat corupt, menținut în vârful baionetelor americane !

  3. Nenea, domnu’ Primar! Dar nimeni nu a contestat ca s-au prezentat trei sau doi sau poate chiar unul, nu contesta nimeni ca daca nu-ti spune nimeni si nici matale nu ai auzit ca acest domn a furat pe bune din banii unui alt spital (sanchi nu ai auzit). Chiar nu te-ai intrebat, de ce pleaca de la Bucuresti si vine tooocmai la Jibou? Matale verifica inregistrarile si daca intr-adevar este vocea lu’ domnu’ manager si daca scenele intr-adevar asa s-au petrecut, ce mama naibii mai astepti?

  4. La ce tupeu jegos are DL primar este o nimica toata
    Vedeti ce a facut cu fondul funciar si legile proprietatii din JIBOU
    Sa-i fie rusine
    Este un mare gunoi

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut