februarie 9, 2023

Primăria închiriază spațiu comercial în centru. Preț de pornire: 4 euro/mp

După ce, la ultima ședință, consilierii locali, cu excepția liberalilor, au aprobat închirierea unui spațiu din Clădirea Transilvania pentru activități comerciale, primăria anunță că a stabilit data licitației.

Cei interesați pot solicita clarificări până în 23 iunie, iar ofertele se pot depune până în 8 iulie. Ofertele vor fi deschise în ședință publică, în data de 14 iulie.

Prețul de pornire al licitației este de 19,50 lei/mp/lună.

Spațiul este situat în Piaţa luliu Maniu, nr. 4-6, Clădirea Transilvania, corp A, parter, zona A, clasat ca Monument Istoric, grupa valorică B, cu o suprafaţă de 40,95 mp, având o valoare de inventar de 122.280,80 lei (reevaluare 31 decembrie 2021) şi cotă parte de teren în suprafaţă de 26,59 mp, pentru desfăşurarea de activităţi comerciale admise de Regulamentul Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General. Închirierea se face pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire prin încheierea unui act adiţional.

Chiriaşul are obligaţia să suporte toate cheltuielile referitoare la utilităţile aferente bunului închiriat şi va efectua, pe cheltuiala sa, lucrările de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie. In acest sent, chiriaşul va încheia direct cu furnizorii contracte de furnizare a utilităţilor pentru spaţiul închiriat.

La ședința de Consiliu Local din luna mai, liberalii au contestat tariful stabilit de municipalitate, argumentând că, în zonă, tariful practicat este de aproximativ 8 euro/mp, adică dublu față de cel stabilit ca preț de pornire a licitației.

Primarul Ionel Ciunt a ținut să sublinieze că municipalitatea a încercat să adapteze tarifele practicate la situația economică din prezent și să ajute mediul de afaceri și antreprenorii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut