septembrie 30, 2022

Primaria expune publicului planul pentru hala agroalimentara in locul Pieței Astralis

Dupa ce, în urma cu un an, Primaria Zalau a deschis pe locul fostei piețe din centrul orașului noua Hala Agroalimentara, în care sufla vântul mai ceva ca afara, la figurat vorbind despre lipsa de comercianți și de clienți, acum Primaria Zalau are în plan construirea unei hale agroalimentare și în locul Pieței Astralis, cunoscuta drept piața mica. 

Primarul Capîlnașiu anunța înca de anul trecut ca dupa ce se va moderniza Piața Astralis, se va moderniza apoi și Piața Dumbrava Nord.
Începând de ieri, la Primaria Zalau se poate consulta planul de modernizare a Pieței Astralis.
Modernizarea va începe în acest an. Concret, Primaria Zalau vrea sa scoata toate tarabele din piața și sa construiasca o hala ca cea din centru, doar ca cea de la Astralis nu va avea și etaj. Cu siguranța nici nu e nevoie de etaj, din moment ce nici în hala din centru etajul nu are cautare, fiind aproape gol.
Centrala Termica, PT 18, de lânga piața Astralis, va fi și ea cuprinsa în proiectul de modernizare. În zona, Primaria Zalau își mai dorește sa amenajeze spații verzi în spatele blocurilor, iar într-o faza viitoare a modernizarii zonei se mai dorește și amenajarea malului Vaii Zalaului.
În zona mai sunt și 92 de garaje, din care 11 vor fi demolate în aceasta primavara, iar alte 24 urmeaza a fi demolate în acest an pentru a se organiza locuri de parcare și a se facilita accesul la noua hala.
Pentru celelalte 57 de garaje, care sunt un șir lung pe malul vaii Zalaului, primaria nu și-a pus înca în plan sa le demoleze, deși în momentul de fața stop_coloana zona duce lipsa de locuri de parcare, iar prin amenjare aceasta situație ar fi rezolvata.
În urma cu un an, primarul Radu Capîlnașiu declara ca la Piața Astralis “e vorba de lucrari de modernizare a pieței prin crearea unor condiții mai bune pentru comercianții din piața, pentru ca acolo exista numeroase probleme pe care speram sa le rezolvam prin aceasta modernizare”.
Investiția se va ridica la valoarea totala de 264.000 de lei, ne transmitea anul trecut Manuela Ghiuruțan, purtatorul de cuvânt al Primariei Zalau.

Trișorii din Piața Astralis

În piața Astralis din Zalau, samsari care și-au facut rost cine știe cum de acte de producatori vând zilnic produse din strainatate pe care scriu “100 la suta românești”. Un legumicultor din Lozna, care de ani buni își vinde marfa în aceasta piața, ne spune cu mâna pe inima ca nici zece la suta dintre cei care își expun marfa aici nu sunt producatori. “Îi cunosc, știu când vine dubița din Ungaria și le aduce marfa aici în piața, dar ei zic ca-i marfa din Oradea sau Arad.”
De pierdut au țaranii autentici, cu produse din gradina, și cumparatorii, bineînțeles, care sunt induși în eroare.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.