Primaria din Oradea aloca fonduri pentru Casa Memoriala Iuliu Maniu, in timp ce conducerea PSD-UDMR a judetului Salaj refuza orice sprijin

Primaria din Oradea aloca fonduri pentru Casa Memoriala Iuliu Maniu,  in timp ce conducerea PSD-UDMR  a judetului Salaj refuza orice sprijin

USR Salaj a postat sambata, 21 aprilie, pe faceook o informatie despre faptul ca judetul vecin Bihor, prin Primaria Oradea, cauta solutii de a investi in rabilitarea Casei lui Iuliu Maniu de la Badacin. Asta in timp ce în Salaj, conducerea judeteana PSD-UDMR se opune alocarii de fonduri. Pentru Casa Memoriala Iuliu Maniu de la Badacin, Consiliul Local Oradea va lua în discutie în sedinta din 26 aprilie posibilitatea de a ajuta cu bani la renovarea acesteia. 

rn

"Sper ca, în prima sedinta, Consiliul Local Oradea va vota alocarea unei sume importante, pentru ca orasul Oradea sa contribuie la reabilitarea casei Iuliu Maniu. Este normal ca la 100 de ani de la Marea Unire, casa acestui mare român sa nu fie o paragina", a afirmat primarul Oradiei, Ilie Bolojan.
“n postarea facuta, USR Salaj cere cel putin aceeasi implicare în anul Centenarului si din partea primarului Municipiului Zalau, Ionel Ciunt, a Prefectului judetului Salaj, domnul Florin Florian, si a presedintelui Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, pentru reabilitarea Casei Memoriale Iuliu Maniu.

rn

Consiliul Judetean Salaj respinge
pe banda rulanta cererile de finantare

rn

Consiliul Judetean Salaj a refuzat de trei ori alocarea unor fonduri pentru reabilitarea Casei Memoriale a lui Iuliu Maniu. Ignoranta si indiferenta fata de casa lui Iuliu Maniu reprezinta o caracteristica a factorilor politici de azi, care nu dau doi bani pe valorile morale, crestine si nationale care au pus bazele Romaniei Mari. Dezinteresul politicienilor de astazi fata de memoria celor care au luptat pentru unitatea nationala este ucigator, spun cei de la USR.

rn

Iuliu Maniu s-a numarat printre organizatorii Marii Adunari de la Alba Iulia din 1 decembrie 2018, unde s-a decis unirea Transilvaniei cu Regatul Romaniei. A fost de trei ori prim-ministru al Romaniei. Dupa 1944 s-a opus instalarii guvernului Groza. A fost arestat pe 14 iulie 1947 si condamnat la inchisoare pe viata. S-a stins din viata in inchisoarea de la Sighet, cadavrul sau fiind aruncat intr-o groapa din cimitirul saracilor. “n 1998, Curtea Costitutionala a dispus reabilitarea lui Iuliu Maniu si a inlaturat pedeapsa confiscarii averii. La 1 decembrie 1998 s-a dezvelit Monumentrul lui Iuliu Maniu din Bucuresti.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *