septembrie 30, 2022

Primăria demolează două Puncte Termice din Zalău

Primăria Zalău intenționează să demoleze Punctul Termic 39, situat pe strada Lt. Col. Pretorian, lângă Penny Market şi benzinăria MOL, și Punctul Termic 41, aflat pe strada luliu Coroianu, între blocurile B4 şi B6. Municipalitatea consideră că reabilitarea acestora sau doar punerea lor în siguranță ar ajunge la costuri mult prea mari, raportat la nevoile reale ale locuitorilor din zonă, motiv pentru care propune consilierilor locali să aprobe demolarea lor, iar pe spațiile rezultate să fie amenajate locuri de parcare.
În februrie 2014, Zalăul a renunțat la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, astfel că punctele termice nu au mai fost utilizate în scopul pentru care acestea au fost construite. De-a lungul anilor, multe dintre ele s-au degradat, iar altele, mai puține la număr, au fost reabilitate și au primit o nouă folosință.
PT 39 și PT 41 sunt în stare avansată de degradare (acoperiş distrus, pereţi scorojiţi, geamuri sparte şi stare necorespunzătoare din punct de vedere estetic şi funcţional, prezentând şi pericol de surpare), spune municipalitatea. Cele două construcții pot pune în pericol siguranţa cetățenilor.
„Se are în vedere faptul că aceste PT-uri sunt parţial distruse, costurile cu reabilitarea şi modernizarea lor, sau chiar punerea lor în siguranţă (conservare) sunt foarte mari (comparăm cu cheltuielile cu reabilitarea PT 17 – centru de zi / sau PT 7 – Arhiva). Prin demolarea punctelor termice se doreşte reamenajarea zonei şi crearea de locuri noi de parcare, care ar genera avantaje atât economice cât şi sociale prin realizarea unor venituri suplimentare la bugetul local şi cuprinderea în programul de lucrări al SC Citadin Zalău SRL -lucrările de modernizare a acestor zone. Imobilele Punct termic nr. 39 şi Punct termic nr. 419 sunt situate în zone aglomerate, respectiv în vecinătatea complexului comercial Penny Market, benzinăria MOL şi blocuri de locuinţe în care este o lipsă majoră a locurilor de parcare ce generează nemulţumire atât pentru cetăţenii care locuiesc cât şi pentru cei care au locul de muncă în această zonă”, scrie în referatul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre privind demolarea celor două construcții. Proiectul va fi supus votului consilierilor locali în ședința din 29 iulie.
Potrivit municipalității, materialele rezultate în urma demolării vor fi valorificate.
Punctul Termic 39 situat pe str.Lt. Col. Pretorian, lângă în vecinătatea complexului comercialPenny Market şi benzinăria MOL, are o suprafață construită la sol de 198 mp și o valoare estimată la 62.517 lei.
Punctul Termic 41, de pe strada str. luliu Coroianu, între blocurile B4 şi B6, are o suprafață construită la sol de 238 mp și o valoare de 64.595 lei, potrivit datelor primăriei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.