Primăria Bănișor a depus proiect de 15,7 milioane de lei pentru modernizarea comunei

Primarul comunei Bănișor, Sorin Maxim, a reușit să finalizeze marți, 2 noiembrie, întreaga procedură și să se încadreze în termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării pentru depunerea proiectelor de investiții prin noul program de finanțare ”Anghel Saligny”.

Potrivit acestuia, cererea de finanțare a depus-o on-line, pe platforma special creată de Ministerul Dezvoltării, iar valoarea proiectului se ridică la aproape 15,7 milioane de lei.

Cu acești bani alocați prin programul guvernamental, primarul vrea să asfalteze 8,5 kilometri de străzi și drumuri comunale, dar și să construiască patru poduri noi în trei sate ale comunei.

”În această seară am depus on-line cererea de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții <Anghel Saligny> (8,5 km străzi/ Drumuri Comunale și 4 poduri – valoarea totală a investiției: 15.648.728 lei). Doamne ajută!”, își informează primarul comunitatea pe pagina sa de Facebook, așa cum i-a obișnuit încă de la debutul său în funcție.

Conform documentelor publicate, proiectul depus prevede modernizarea infrastructurii rutiere în Comuna Bănișor – asfaltare drumuri și construire poduri.

Vor fi construite patru poduri peste Valea Banului și Valea Malului: un pod în satul Peceiu, un pod în satul Bănișor și două poduri la Ban.

În același proiect a fost inclusă modernizarea și asfaltarea Drumului Comunal 78A și a Drumului Comunal 80A (drumurile spre Marin și Cizer). În ceea ce privește străzile din sate, sunt cuprinse pentru asflatare 3,6 kilometri de străzi din satul Peceiu (Căuaciului, Șesului, Bidiscuț, Pe Vale, Țârlii, Hilii, Zugău, 5 Drumuț, Păraschii, Conțului, Râturi, Berc șii Lucii), 3,685 de kilometric din satul Bănișor (Tog, Cimitirului, Șimoneștilor, Stoica, la care se adaugă cele două drumuri comunale) și 1,19 kilometri de străzi din satul Ban (La Simion, Perchi, Scurta, Zburdii, Nitrii, Pălinciei).

Proiectul de la Bănișor are mari șanse să obțină finanțare ținând cont de declarațiile ministrului Cseke Attila care susținea că pentru fiecare comună se alocă minim 4 milioane de lei. ” Prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” vor fi alocaţi cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună şi cel puţin 7 milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocaţi minimum 10 milioane de lei şi cel puţin 43 de milioane de lei pentru reşedinţele de judeţ. Fiecare sector al municipiului Bucureşti poate accesa fonduri în valoare de cel puţin 35 de milioane de lei pentru proiecte. Recomand tuturor să elaboreze proiecte bine gândite, argumentate profesional, care răspund nevoilor comunităţilor locale”, a afirmat ministrul Cseke Attila, la finele lunii septembrie, când s-a dat startul depunerii cererilor de finanțare.

About Author

One Reply to “Primăria Bănișor a depus proiect de 15,7 milioane de lei pentru modernizarea comunei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *