Primaria ar trebui sa dea pamant gratis in Zalau, dar zice ca n-are de unde

Primaria ar trebui sa dea  pamant gratis in Zalau,  dar zice ca n-are de unde

In sedinta de azi a Consiliului Local Zalau este supus aprobarii un proiect care se refera la “actualizarea Statutului Municipiului Zalau” si in care se mentioneaza, printre altele. ca cei 33 de cetatenii de onoare ai Zalaului pot primi cate o parcela de pamant de 500 metri patrati, cu conditia sa nu detina un alt teren mai mare de 500 de metri patrati pe raza orasului. La propunerea primarului, specifica raportul. Prin urmare, daca Ionel Ciunt propune, oricare din cei 33 de cetateni de onoare ai Zalaului ia gratis teren. Printre acestia regasim nume cu care sunterm familiarizati, dar si nume de care am auzit mai rar sau deloc: Codrean Coriolan, {ilea Felicia, Lapusan Nicu Ionel, Popescu Dumitru, Isarescu Mugur, Tadici Gheorghe, Veres Olimpia , Iloc Cristina, Bidian Teodor, Breban Vasile, Popa |tefan, Patrick Colquhoun, Spataceanu Mircea, Florian Tuduce, Iepure Flaviu, Dumuta Ioan, Contras Aurel, Sven Slipsager, Gaga Victor, Terhes Gheorghe, Gudea Nicolae, Sampermans Joseph, Guset Gheorghe Calin, Maier Ramona Petruta , Pop Florian, Lako Eva, Osvath Lajos, Marincas Calin Valeriu, Sisesteanu Gheoghe, Dindelegan Calin Dorel, Irimus Ioan Aurel, Cobîrzan Constantin Traian, Szilagyi Iuliu. Prin urmare, Mugur Isarescu, de exemplu, este eligibil sa primeasca gratis 500 de metri patrati in Zalau, dar primarul nu iI da. Nu iI da pentru ca nu prea are de unde, ne spune chiar Ionel Ciunt.

Tinerii trebuie sa primeasca gratis
teren de casa, dar nu fac cereri

Nu este teren in Zalau nici cat sa se repecte legea prin care
statul ofera teren gratuit pentru tinerii cu varsta intre 18 si 35 de ani care vor sa-si construiasca o casa.
Actul normativ care reglementeaza atribuirea suprafetei de teren este Legea nr.15/2003. Aceste suprafete de teren pe care ar trebui sa le primesca tinerii care le solicita fac parte din domeniul privat al primariilor.
Unul din aspectele pentru cei care se incadreaza in aceasta categorie, dar nu solicita ajutor, este ca nu cunosc detalii despre acest lucru. Astfel, cei care vor sa ceara ajutor din partea autoritatilor locale trebuie sa stie ca li se acorda teren in urmatoarele conditii: sa fi implinit varsta de 18 ani la data depunerii cererii, nu au avut sau nu detin in proprietate locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea unui teren, cat si in alte localitati.
Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul Consiliului Local al primariei din localitatea in care solicitantul isi are domiciliul, insotit de urmatoarele acte: copie de pe certificatul de nastere, copie de pe actul de identitate, declaratia solicitantului pe propria raspundere ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte.
Primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, ne-a declarat ieri ca amendamentul privind acordarea de teren gratuit cetatenilor de onoare era prevazut si inainte ca el sa fie actualizat. Ciunt precizat ca problema terenurilor este una dificila la nivelul municipiului, avand in vedere ca sunt mari suprafete de retrocedat fostilor proprietari.
“Pana nu facem o cadastrare a tuturor terenurilor din Municipiul Zalau, care va incepe in acest an, nu stiu sa existe in momentul de fata rezerva de teren”, spune Ionel Ciunt.
Dar tinerii nu trebuie sa cada-n deznadejde. Ei pot depune cerere, care va fi dezbatuta in sedintele de Consiliu Local.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *