Primăria Zalău scoate la licitație mai multe spații publicitare din oraș

2
201

Primăria Zalău închiriază, prin licitație, mai multe locaţii, în suprafaţă de 5 mp fiecare, în vederea amplasării de panouri publicitare de tip backlit cu dublă faţă de expunere, având dimensiunile de 4 x 3 metri.

Acestea sunt situate pe strada Comeliu Coposu, în apropiere de Direcţia Agricolă, pe strada Gheorghe Doja, intersecţie cu strada Cetinei, pe Bulevardul Mihai Viteazu, în zona Gară Triaj, pe strada Gheorghe Doja, la blocul D34, pe Bulevardul Mihai Viteazu, lângă Colegiul API, pe Buevardul Mihai Viteazu, în zona Dispensarului Uman (Guliver), pe strada Simion Bărnuțiu, lângă magazinul Cipricom.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 8 iunie, ora 15.00. Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc în 15 iunie, la sediul Primăriei Municipiului Zalău, Sala mică (sala de şedinţe).

Suprafaţa de teren licitată va fi de 5 mp/panou, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 55 lei/mp/lună, conform HCL nr. 372/2021, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2022 a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău.

Valoarea garanţiei de participare la licitaţia de închiriere va fi în cuantumul a două chirii lunare (tariful minim de pornire a licitaţiei/mp x suprafaţa închiriată x 2 luni), respectiv 55,00 lei/mp/lună x 5 mp x 2 luni = 550,00 lei/locație.

Contractele de închiriere pentru aceste locaţii se încheie pe o perioadă de 10 ani.

Chiriaşul va utiliza terenul în suprafaţă de 5 mp/locaţie, pe durata desfăşurării contractului de închiriere, în vederea amplasării unui panou publicitar de tip backlit dublă faţă de expunere având dimensiunile de 4 x 3 metri. Panoul publicitar va fi alimentat cu energie electrică de la cea mai apropiată sursă, alimentarea cu energie electrică fiind sarcina chiriaşului. Obţinerea avizelor şi autorizarea panoului publicitar revin în sarcina exclusivă a chiriaşului.

După adjudecarea licitaţiei şi încheierea contractului de închiriere, chiriaşul nu va putea subînchiria bunul ce face obiectul licitaţiei, respectiv al contractului de închiriere.

Chiria se va achita în avans, in cuantumul şi la termenele stabilite prin contractul de închiriere. La semnarea contractului de închiriere, chiriaşul are obligaţia de a achita chiria în avans.

Cuantumul chiriei se va actualiza anual de către proprietar, până cel târziu în data de 25 a lunii ianuarie a fiecărui an, prin aplicarea indicelui de inflaţie stabilit de I.N.S.


Consilierii locali liberali cred că astfel de panouri pot aduce disconfort zălăuanilor

În cadrul ședinței de Consiliu Local din 28 aprilie, când a fost adoptată hotărârea privind închirierea prin licitaţie publică a unor locaţii în vederea amplasării de panouri publicitare, consilierii PNL au avut o serie de obiecții.

Consilierii municipali liberali au solicitat o atenție sporită în ceea ce privește amplasarea unor panouri publicitare de tip backlit cu dublă faţă de expunere în mai multe locații din oraș, pe motiv că afectează calitatea vieții locuitorilor.

“În primul rând, trebuie avut în vedere că unele dintre aceste panouri publicitare sunt amplasate în zone cu trotuare înguste sau pe spațiul verde. În plus, dimensiunile acestor panouri publicitare de tip backflit nu sunt deloc de neglijat, având circa 12 mp”, a precizat consilierul local PNL Zalău, Alexandru Bora.

De asemenea, președintele Organizației PNL Zalău și consilier local, Mihai Crișan, a menționat faptul că aceste panouri publicitare ar trebui să fie amplasate în alte zone.

“Trebuie să ținem cont că aceste panouri pot obtura vizibilitatea și lumina celor care locuiesc la parterul sau etajul I al blocurilor din apropiere, creându-le un real disconfort. Prin urmare, soluția ar fi montarea acestora în zonele comerciale din oraș sau, cel puțin, mai departe de blocurile de locuințe”, a afirmat președintele PNL Zalău, Mihai Crișan.

Consilierii locali ai PNL Zalău au declarat că nu sunt împotriva acestor panouri publicitare, însă nu sunt de acord cu o parte din locațiile propuse, pe motiv că ar putea crea un real disconfort pentru locatarii din zonă. Din aceste considerente, au votat împotriva proiectului de hotărâre.

Cu toate acestea, a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru ca proiectul de hotărâre să fie aprobat.

foto cu caracter informativ

2 COMENTARII

  1. La ce dracu sa mai facem reclama, ca toate sunt ….știți bine….cum sunt! Ce sa mai promovam? Angajări la Belineea, Anvelope dau Tenatis, ptr a ne exploata?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.