noiembrie 27, 2022

Prima sedinta de Guvern Orban, doua OUG si doua propuneri pentru Bruxelles

Guvernul Ludovic Orban s-a reunit miercuri, 6 noiembrie 2019, în prima sedinta. Pe ordinea zi se aflat Ordonanta de Urgenta privind organizarea Guvernului si a ministerelor pentru reducerea numarului de ministere la 16.

rn

Inca de luni, noul premier Ludovic Orban a declarat ca ordonanta de urgenta privind restructurarea Guvernului trebuie adoptata într-un termen cât mai scurt. In formula PSD-ului, Guvernul avea 28 de portofolii, cu noul excutiv Orban aparatul central este constituit din 16 ministri, cateva ministere au fost comasate.

rn

Prima sedinta de guvern, doua ordonante de urgenta

rn

Dupa ce Iohannis a fost prezent la sedinta informala a noului Guvern, seful statului a fost prezent la prima sedinta a Executivului. Probabil si in calitatea sa de candidat la alegerile prezidentiale de duminica 10 noiembrie 2019, Iohannis a atacat fostele guverne PSD din mandatul sau. "Imi pare foarte bine ca anteriorul guvern esuat a plecat. in ultimii 30 de ani motivul pentru care Romania s-a dezvoltat mai bine a fost existenta PSD la butoane. Dar in ultimii 3 ani au depasit orice imaginatie. Guverne care au inceput cu proceduri pe care pur si simplu nu si le-a imaginat nimeni. Atacuri sistematice la statul de drept, lupta impotriva coruptiei, impotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, asupra mediului de afaceri privat" a declarat Klaus Iohannis.

rn

Dincolo de aceste declaratii in prima sedinta au fost adoptate doua proiecte de acte normative. Un proiect de ordonanta de urgenta pentru aplicarea unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului S.A. si Societatea Complexul Energetic si Hunedora S.A in perioada 2019-2024. Un alt proiect abrobat a fost OUG privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

rn

Doua propuneri pentru functia de comisar european

rn

Tot in sedinta de Guvern, de miercuri, premierul Ludovic Orban a anuntat ca trimite la Bruxelles doua propuneri oficiale pentru functia de comisar european: Adina Valean si Sigfrid Muresan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *