Prima reactie dupa demitere a medicului Adrian Streinu Cercel

Adrian Streniu Cercel si-a exprimat parerea intr-o scrisoare deschisa, dupa ce a fost demis din functia de sef la Comisia pentru managementul clinic si epidemiologic Covid-19.
In scrisoare se arata faptul ca Streinu Cercel a fost intrebat de mai multe ori de ce nu a reactionat, acesta a precizat si ca a fost tinta unor atacuri fara precedent, ca urmare a documentului "Programul Vacanta Mare de prevenire a imbolnavirilor cu SARS-COV-2/COVID 19".
Totodata doctorul a facut mai multe precizari.
"Acesta a fost un document de lucru elaborat la inceputul pandemiei ca o propunere de interventie de sanatate publica adresata tuturor categoriilor la risc si a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel ca este cu atat mai surprinzatoare aparitia sa in spatiul public la acest moment, cand, data fiind evolutia epidemiei, propunerile cuprinse in document in mod evident nu mai sunt de actualitate.", se arata in scrisoarea trimisa, potrivit Mediafax.
Medicul a mai vorbit si despre carantinararea fortata a persoanelor varstnice, despre care aceste sustine ca este un fake news. Totodata, Streinu Cercel spune ca este important sa ne concentram acum pe tratarea bolnavilor, chiar daca tara noastra trece acum printr-o perioada dificila.
"Majoritatea materialelor aparute in presa pe aceasta tema ofera o interpretare distorsionata si malitioasa a masurilor propuse in acest draft. De exemplu, mesajul din presa legat de "carantinarea fortata" a persoanelor varstnice, este profund eronat. Conceptul din materialul original specifica recomandarea ca varstnicii sa fie protejati prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeasi varsta" se mai arata in scrisoare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *