Prima promotie de ingineri ”zalauani”- la absolvire

CJ continua colaborarea cu Universitatea Tehnica
“Prima promotie de ingineri zalauani va avea cursul festiv de incheiere a studiilor, vineri, 29 mai”, a anuntat presedintele Consiliului Judetean(CJ), Tiberiu Marc, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si directorul extensiei universitare Zalau a Universitatii Tehnice Cluj, prof.univ.dr.ing. Ioan Vuscan. Potrivit declaratiilor profesorului universitar, anul acesta vor absolvi cursurile facultatii din Zalau, 50 de studenti care au urmat specializarile Tehnica Constructiilor de Masini si Stiinta si Tehnica Materialelor. “In momentul de fata, filiala din Zalau are 400 de studenti, toti la zi, iar universitatea noastra a investit peste 100 de mii de euro in dotarile tehnice”, a spus Vuscan.
Presedintele CJ considera ca aparitia Universitatii Tehnice in Salaj a avut si va avea in continuare un efect benefic, deoarece pregateste personal calificat pentru firmele salajene. Tocmai de aceea, CJ va continua sa sprijine demersurile Politehnicii si va pune la dispozitie mai multe spatii in cladirea fostei Scoli 13, elevii de aici urmand a fi trimisi la Complexul de Servicii Sociale din Simleu Silvaniei.
“Din discutiile pe care le-am purtat cu angajatorii din Salaj reiese nevoia de ingineri si personal bine pregatit. Tot in aceeasi cladire dorim sa infiintam si un centru de formare continua si reconversie profesionala, deoarece Salajul nu beneficiaza inca de asemenea servicii”, a declarat Tiberiu Marc. El a mai spus ca spera ca angajatii Universitatii Tehnice sa sprijine acest demers al autoritatilor judetene.
Concurs de proiecte
In cadrul aceleiasi conferinte, presedintele CJ a prezentat reprezentantilor mass-media si cinci proiecte pentru construirea viitorului sediu al Bibliotecii si al Consiliului Judetean. Documentatia propusa de firmele de specialitate urmeaza sa fie evaluata de o comisie formata din angajati ai consiliului, iar ulterior va fi ales proiectul care va corespunde, atat din punct de vedere estetic si functional, cat si financiar.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *