Prima probă de la Bac a trecut fără incidente

Astăzi s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română. În județul Sălaj, au fost prezenți 1627 candidați, iar 37 au lipsit de la examen. Nu au fost candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C și nu s-a semnalat nicio tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română a fost publicat de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc marți, 23 iunie, la Limba și literatura maternă, miercuri, 24 iunie, proba obligatorie a profilului, iar joi, 25 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. În conformitate cu prevederile legale privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În cazul depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *