Prima întâlnire de lucru din 2022 a Comisiei Economice Consultative

1
458

Comisia Economică Consultativă a avut marți, 18 ianuarie, prima întâlnire de lucru din acest an.

Cu această ocazie, a fost prezentat stadiul principalelor investiții derulate la nivelul județului Sălaj, precum cele în infrastructura rutieră, sănătate, crearea parcului industrial, construirea unui centru oncologic ori amenajarea heliportului pentru elicopterul SMURD.

Discuțiile au vizat și Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Sălajului pentru perioada 2021-2027, un document-cheie ce trasează direcții prioritare de dezvoltare, precum și proiectele care vor genera creștere economică, vor spori atractivitatea județului și vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

De asemenea, a fost evidențiată execuția bugetară pe 2021, an în care valoarea investițiilor realizate de administrația județeană a atins un nivel record. S-au cheltuit peste 130 milioane de lei pentru investițiile implementate în județ, ceea ce reprezintă 83% din estimările inițiale. Aceasta este cea mai mare sumă investită în decursul unui an de către administrația județeană.

„Vorbim despre o sumă dublă față de anul 2020, de cinci ori mai mare decât în 2019 și de 11 ori peste nivelul din 2018”, a precizat președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu. 

Cea mai mare parte a sumei -89 milioane de lei- a fost investită în infrastructura rutieră. Un alt domeniu unde s-au alocat sume importante a fost sănătatea, investițiile în reabilitarea infrastructurii și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a Spitalului Județean de Urgență Zalău totalizând 29 milioane de lei. Intră aici proiectul privind extinderea, modernizarea şi dotarea UPU – SMURD, dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate, amenajarea parcării din fața Spitalului Județean sau dotarea unității medicale cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

Președintele Consiliului Județean a subliniat, în acest context, că obiectivul pentru 2022 îl reprezintă depășirea acestei valori și o execuție bugetară foarte bună.

Comisia Economică Consultativă a fost constituită la inițiativa Consiliului Județean Sălaj și reunește asociațiile reprezentative ale mediului de afaceri județean – Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania, Camera de Comerț și Industrie Sălaj și Organizația Patronilor Sălaj. Inițiativa are ca scop formarea unor opinii, fundamentarea și elaborarea unor strategii coordonate pentru o dezvoltare economică inteligentă și sustenabilă a Sălajului, atragerea de noi investitori, dezvoltarea antreprenoriatului și susținerea acțiunilor de interes comun cu impact pozitiv asupra locuitorilor județului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.