noiembrie 27, 2022

Prim-ministrul Dacian Ciolos si comisarul european Corina Cretu pun la cale solutii pentru absorbtia banilor de la Uniunea Europeana

Salajul se mandreste cu doi salajeni de frunte care trag acum la aceeasi caruta, acea caruta cu bani europeni care ajung tare anevoios in tara, Romania avand mari probleme cu absorbtia fondurilor europene ce ii sunt alocate.

Premierul Dacian Ciolos, originar din Pericei, s-a intalnit vineri cu comisarul european Corina Cretu, originara din Napradea. Cei doi salajeni au discutat la Palatul Victoria, sediul Guvernului, despre prioritatea absoluta a Romaniei – implementarea proiectelor europene contractate in perioada 2007 – 2013.
Prim-ministrul Dacian Ciolos si comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, au discutat despre stadiul finalizarii programului 2007 – 2013, precum si despre masurile si actiunile ce se impun în vederea accelerarii absorbtiei fondurilor UE. Cei doi au subliniat ca prioritatea absoluta în acest moment este implementarea proiectelor din perioada de programare 2007 – 2013, în contextul în care mai sunt sase saptamâni în care Comisia Europeana mai accepta facturi pentru fi decontate din aceasta perioada, informeaza televiziunea de stat. La 31 decembrie expira termenul limita.
Dacian Ciolos si Corina Cretu au discutat un plan de masuri pentru accelerarea absorbtiei de fonduri europene. Comisarul Corina Cretu a subliniat ca autoritatile de management din România au nevoie de stabilitate în urmatoarea luna pentru a încheia cu bine exercitiul financiar 2007 – 2013. stop_coloana Printre prioritati se afla construirea unor spitale regionale cu ajutorul fondurilor de la Bruxelles.
“Depunem toate eforturile pâna la sfârsitul anului pentru a evita dezangajarea fondurilor UE”, a declarat vineri, la Palatul Victoria, comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu.
Cei doi au discutat si despre necesitatea demararii constructiei de spitale regionale de urgenta, proiecte prevazute a fi finantate cu fonduri europene.
“Am discutat de proiecte de spitale care sunt prevazute sa fi finantate cu fonduri europene, care au fost blocate pentru ca nu au fost îndeplinite anumite conditionalitati; de exemplu, analiza strategica privind situatia infrastructurii spitalicesti din România, ca sa vedem unde merita sa fie facute aceste investitii”, a spus premierul Dacian Ciolos.
Corina Cretu are programate întâlniri si cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, cel al Fondurilor Europene, Aura Raducu, si cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Vasile Dâncu.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *