septembrie 26, 2022

Prezenta din Olanda la Centrul de Recuperare, Tratament si ingrijire„Acasa”

Fundatia Româno-Olandeza „Acasa” – Centrul de Recuperare, Tratament si ingrijire Zalau va marca, azi, vizita de lucru a unei echipe multidisciplinare din Olanda, care este prezenta in Salaj in perioada 30 iunie – 7 iulie 2018, in cadrul unui schimb continuu de experienta menit sa ajute la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite de catre Centrul „Acasa”.

rn

La intâlnire vor fi prezenti dl. Alexandru Tamba – director Consiliul Director, dna. Dorina Bucknall – manager Echipa multidisciplinara din Olanda, liderul grupului dna. Roelie Harlaar – ergoterapeut, dna. Isabell van Geleuken – logoped, dna. Maria Kissels – fizioterapeut specializare pe partea de copii, dna. Yvette Slipers – fizioterapeut specializare adulti.

rn

Conform celor declarate de dna. Ioana Pop, din cadrul departamentului comunicare al Centrului „Acasa”, „incepând de la data sosirii in România, echipa olandeza a dorit sa inteleaga si sa vada modul obisnuit de viata al pacientilor nostri, majoritatea membrilor echipei vizitând pentru prima oara România. Au vizitat Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, Caminul de Batrâni din Crasna, pacienti care locuiesc in mediul rural, magazine, municipiul Zalau si castrul roman de la Porolissum. Pe toata perioada sederii lor, olandezii au urmat programul de lucru normal, impreuna cu personalul Centrului, fiecare pe domeniul sau de expertiza. Colaborarea dintre echipa olandeza si personalul din Centru a fost foarte buna, cu multa deschidere, seriozitate si pasiune pentru munca si noutatile in domeniu. Urmeaza sa analizam impreuna concluziile in urma acestei vizite si sa intocmim un plan de actiune pe viitor, in functie de ceea ce credem ca va fi benefic pentru imbunatatirea activitatii/ serviciilor Centrului de Recuperare, Tratament si ingrijire „Acasa” si pentru a tine pasul cu noutatile in domeniul recuperarii”.

rn

Trebuie precizat faptul ca la Centrul„ Acasa”, pâna acum, in perioada ianuarie-iunie 2018, au fost spitalizate 1164 persoane, au fost acordate consultatii pentru 1787 de pacienti, alte 181 de persoane au urmat tratamente de recuperare medicala, iar 5667 sunt persoane aflate pe lista de asteptare.

rn

Centrul „Acasa” desfasoara activitatea la o capacitate de 94 de paturi – contractate cu CJAS Salaj, din totalul celor 120 paturi din structura. Centrul mai dispune si de o cladire noua, cu o capacitate de 30 paturi, nefolosita insa din cauza lipsei de finantare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.