septembrie 30, 2023

Pretul gazelor pentru populatie, nemodificat si in al doilea trimestru

0

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis sa mentina si dupa 1 aprilie tariful la gazele naturale furnizate populatiei, au declarat, luni, agentiei MEDIAFAX surse din cadrul institutiei. “Decizia este ca tariful la gazele naturale pentru populatie sa ramana nemodificat in al doilea trimestru al anului”, au afirmat sursele citate. La sfarsitul anului trecut, reprezentantii ANRE au declarat agentiei MEDIAFAX ca tariful gazelor ar putea fi mentinut pana in trimestrul al treilea al anului viitor, cand ar putea chiar sa scada, ca urmare a reducerii cotatiilor pentru barilul de petrol si a pretului gazelor din import.
Tariful gazelor naturale si al electricitatii furnizate populatiei au ramas nemodificate si in primul trimestru al acestui an, in timp ce pretul electricitatii platit de consumatorii industriali a crescut cu circa 1,5%, de la 1 ianuarie, din cauza intrarii in reparatii planificate a unor grupuri hidroelectrice si a volatilitatii prognozei consumului de energie electrica pentru anul 2009, in contextul crizei financiare.
Tariful gazelor naturale a crescut anul trecut de doua ori, respectiv cu 8,5% din luna februarie si cu 12,5% de la 1 iulie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut