septembrie 25, 2023

Pretul gazelor furnizate in regim reglementat va scadea

0

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) estimeaza ca pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor in regim reglementat, inclusiv populatiei, va fi in trimestrul al doilea al anului de 68,55 lei/MWh, mai mic cu 11,9% fata de nivelul de 77,77 lei/MWh in primul trimestru. “Pentru trimestrul al doilea al anului 2009, ANRE a evaluat suma fixa unitara la valoarea de 68,55 lei/MWh. Prezentul document contine evaluarile ANRE privind estimarea costurilor necesare pentru achizitia gazelor naturale destinate furnizarii in regim reglementat (la preturi stabilite de Autoritate – n.r.), inclusiv serviciile aferente”, se arata intr-un document postat pe pagina de Internet a Autoritatii. Aceasta valoare fixa unitara nu include acciza si TVA-ul, dar acopera integral cheltuielile de achizitie a gazelor de catre furnizori si cele de transport. Pentru trimestrul al doilea al anului, ANRE a luat in calcul un pret al gazelor din productia interna de 45,71 lei/MWh, identic cu cel din trimestrul precedent.
Totodata, in trimestrul al doilea, ANRE anticipeaza o reducere a ponderii importurilor de gaze in consumul national, de la 25% in primul trimestru, la 20%. Totodata, pretul gazelor importate este estimat sa scada in perioada aprilie-iunie la 370 dolari/1.000 metri cubi, de la 480 dolari/1.000 metri cubi in perioada ianuarie-martie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut