ianuarie 28, 2023

Prestaţii bune pentru zălăuanul Rareş Bălean la naţionala Romaniei la Universiada din Taipei

Pentru Rareş Bălean, vacanţa de vară a fost mai scurtă, având în vedere că pe 25 iulie, voleibalistul s-a prezentat la Craiova, la reunirea lotului României în vederea pregătirilor pentru Jocurile Mondiale Universitare. În această perioadă, selecţionata ţării noastre condusă de  Dan Pascu şi Ovidiu Macarie participă la Taipei, în Taiwan la ediţia a 29-a a Universiadei de Vară, unde deja a susţinut trei jocuri.

În prima partidă, România s-a duelat cu Chile şi a câştigat în trei seturi. Doar primul parţial a fost mai strâns şi s-a încheiat la o diferenţă de două puncte în favoarea “tricolorilor”. În setul doi, România s-a impus la 18, după care în setul trei la 9, iar în acest joc, zălăuanul Rareş Bălean a fost cel mai bun jucător, contabilizând 20 de puncte.

În al doilea meci din Grupa C, România a avut o evoluţie mai slabă în faţa Cehiei şi a pierdut în patru seturi. Şi în acest meci, Rareş Bălean a contabilizat 15 puncte, cel mai bun jucător al “tricolorilor” fiind Ciprian Matei cu 23 de puncte.

Miercuri, selecţionata antrenată de Dan Pascu a întâlnit Rusia, în faţa căreia a avut o evoluţie oscilantă. Primul set a fost cedat de “tricolori” cu 26 – 24, după care Rusia s-a impus mult mai clar în setul doi cu 25- 15. România a câştigat parţialul al treilea şi a sperat la o revenire, însă în setul patru, Rusia s-a impus cu 25 – 19. În acest meci, Rareş Bălean a contabilizat 11 puncte, Ciprian Matei fiind cel mai bun jucător al României cu 14 puncte. Următorul meci al voleibaliştilor români va avea loc joi, cu începere de la ora 13:00 (ora României), urmând să întâlnească reprezentativa din Hong Kong.

Rezultatele înregistrate de România:

România          – Chile 3 – 0 (23, 18, 9)

România          – Cehia 1 – 3 (-27, -20, 19, -23)

Rusia               – România 3 – 1 (24, 15, -23, -19)

Lotul României la Universiada din Taiwan:

Ridicători: Andrei Georgescu  şi Claudiu Dumitru;

Centri: Răzvan Olteanu, Robert Vologa şi Codrin Mocanu;

Secunzi: Silviu Suson, Rareş Bălean, Cătălin Miron şi Marius Iftimie;

Fals: Ciprian Matei şi Gabriel Bonţea

Libero: Paul Cămui

Antrenor principal: Dănuţ Pascu

Antrenor secund: Ovidiu Macarie

Maseur: Mirel Popa

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut