februarie 9, 2023

Președintele TSD Sălaj, Ovidiu Costinaș, la final de mandat

Tinerii social-democrați din Sălaj se pregătesc să-și aleagă noua conducere. Actualul președinte TSD Sălaj este profesorul Ovidiu Costinaș, care deține funcția ca interimar până la organizarea alegerilor. Ovidiu Costinaș a devenit președinte interimar al tinerilor din PSD după dispariția tragică a președintelui ales, Dan Chiș, în cursul anului trecut. Acum, la final de mandat, președintele TSD Sălaj a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări despre modul în care a gestionat activitatea celei mai mari organizații politice de tineret din Sălaj. Cu atât mai mult cu cât pentru Ovidiu Costinaș, care nu mai are vârsta care să-i permită să candideze pentru un nou mandat, alegerile nu au o miză directă.

Reporter: Când v-ați început mandatul?

Ovidiu Costinaș: Din păcate, am ajuns președinte al TSD Sălaj nu prin alegeri directe, ci am preluat președinția organizației ca interimar după dureroasa pierdere a lui Dan Chiș, cel care ne-a fost nu doar coleg, ci și prieten apropiat multora dintre noi.

Reporter: Având o activitate constantă în structurile de partid, nu a fost greu să gestionați activitatea tinerilor social-democrat la nivel de județ.

Ovidiu Costinaș: Imediat după ce am fost desemnat interimar la conducerea TSD Sălaj, am făcut o vizită în toate UAT-urile din județ pentru a-mi cunoaște colegii din toate organizațiile, aflând astfel cât de mulți colegi se găsesc în rândul tinerilor social democrați sălăjeni. Era nevoie de această trecere în revistă a efectivului organizației pentru că urmau alegeri importante, iar tinerii din partid au fost mereu o forță pentru campaniile electorale.

Reporter: Acest lucru s-a văzut mai ales în campania pentru alegerile locale, acolo unde echipa de tineri social-democrați au susținut, mai ales în online, principalii candidați ai partidului.

Ovidiu Costinaș: Am acționat în forță în campania electorală pentru alegerile locale, prin implicarea tuturor colegilor disponibili în organizația municipală, dar și în cele orășenești și comunale, reușind în urma alegerilor locale să obținem din rândul organizației județene de tineret doi consilieri judeţeni, un primar la Meseșenii de Jos, doi viceprimari la Poiana Blenchii și Jibou și mulți consilieri locali în alte comune. Apoi a urmat campania electorală pentru alegerile parlamentare, care ne-a fost obturată de valul II al pandemiei, motiv pentru care am mobilizat activul de tineret pe rețelele de socializare pentru promovarea candidaților, așa cum ați constatat și dumneavostră în mediul online.

Reporter: Și la Șimleu?

Ovidiu Costinaș: Da, am implicat organizația județeană de tineret și în campania pentru alegerile parțiale de la Șimleu Silvaniei pentru funcția de primar. Nu a fost un rezultat slab, dimpotrivă, am fost foarte aproape să câștigăm.

Reporter: Dincolo de campanii electorale, organizația a ieșit și cu altfel de activități.

Ovidiu Costinaș: Adevărat, în timpul acestui mandat interimar, organizatia județeană prin organizațiile sale a întreprins câteva acțiuni umanitare printre care amintim pachetele oferite familiilor nevoiașe cu ocazia sărbătorilor de iarnă și cele pascale; am răspuns prin colectă de bani pentru câțiva copii bolnavi dintre cazurile prezentate în social media; am oferit cadouri în hăinuțe unor copii dintr-o casă de tip familial cu ocazia zilei de 1 Iunie. Însă, nu doar pe zona socială am activat. De exemplu, am participat alături de colegii de la organizația de seniori la acțiunile de ecologizare organizate simultan in aceeași zi în cadrul unui proiect național al PSD, în mai multe organizații din județ.

Reporter: Cât de importantă este pentru un partid organizația de tineret?

Ovidiu Costinaș: Asta depinde de organizație și de felul cum se organizează tinerii. La TSD Sălaj am încercat să ne implicăm pe toate zonele de activitate, de pe plan local până la acțiunile naționale. Colegii din organizația județeană au participat la întâlnirile regionale ale TSD național, dar și la trainingurile interne organizate online pentru TSD. Organizația de tineret s-a implicat și în acțiunea de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie. De asemenea, organizația a fost prezentă de fiecare dată când conducerea județeană i-a solicitat implicarea în acțiuni concrete, care să ajute atât partidul, cât și oamenii.

Reporter: E un final de mandat pentru dumneavoastră.

Ovidiu Costinaș: Da, am depășit vârsta reglementată pentru a face parte din TSD, mandatul meu se încheie odată cu organizarea alegerilor interne și, la momentul predării funcției, îmi doresc ca organizația de tineret să fie la fel de mulțumită de activitatea mea cum sunt și eu pentru felul în care au activat în această perioadă, alături de mine.

Ovidiu Costinaș are 35 de ani, este zălăuan și predă în învățământul primar. Din 2017 este doctor în sociologie, titlu obținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În plan politic, este membru PSD din anul 2004 și a deținut, de-a lungul timpului, diverse funcții: vicepreședinte TSD Zalău în 2010, președinte executiv TSD Zalău în 2013, secretar TSD Zalău și TSD Sălaj în 2015, vicepreședinte PSD Zalău din 2020, președinte interimar TSD Sălaj din 2020 și, implicit de drept, vicepreședinte PSD Sălaj pentru că ocupă funcția de președinte la tineret. În 2020 a candidat la Camera Deputaților pe lista PSD și este consilier județean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut