februarie 9, 2023

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

Instanta suprema a pronuntat azi, joi 21 iunie, solutia in dosarul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fapte de coruptie alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana.
Magistratii instantei supreme l-au condamnat, pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu si au constatat incetarea procesului penal in cazul fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodan. Decizia nu este definitiva.

Faptele prin care DGADP Teleorman a fost pagubita de o suma importanta de bani

Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. in realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".
Persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal, spun procurorii.
in ceea ce o priveste pe Bombonica Prodana, procurorii spun ca “in perioadele 3 martie – 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”.

Alte pedepse in dosar

Fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnata la 3 ani si 7 luni de inchisoare cu executare, in timp ce fostul director executiv al Directiei, Rodica Milos, a fost condamnata tot la 3 ani de inchisoare, dar cu suspendare.
in aceeasi cauza, fostul director executiv adjunct DGASPC Teleorman, Olguta sefu, a fost condamnata la trei ani inchisoare cu suspendare, iar Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de abuz in serviciu.
Valentina Marica a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, Claudiu Balaban a fost condamnat tot la 3 ani de inchisoare cu ani suspendare. Nicusor Gheorghe a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.
Adriana Botorogeanu a fost condamnata si ea la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Anisa Niculina Stoica a fost condamnata la un de inchisoare cu suspendare.
La ultimul termen, procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru toti inculpatii din dosar.
in cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat pana la 7 ani si 6 luni de detentie, dar si anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului.
in ceea ce o priveste pe fosta sotie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renuntat la acuzatii, intrucat aceasta a achitat prejudiciul.

rn

PNL spune ca Dragnea trebuie sa demisioneze din toate functiile

rn

Reactia PNL Salaj dupa pronuntarea sentintei de catre Instanta suprema a fost sa distribuie comunicatul de presa al presedintelui PNL, in care acesta spune ca Liviu Dragnea trebuie sa demisioneze din toate functiile pe care le ocupa.

rn

"România nu mai poate fi sufocata de un individ si de clanul sau dominant al carui singur scop este sa-si scape pielea subordonând institutiile statului român si interesele tuturor cetatenilor.

rn

Liviu Dragnea trebuie sa-si dea demisia din toate functiile publice pe care le ocupa. De un an si jumatate gruparea lui Dragnea incearca sa rastoarne ordinea institutionala si constitutionala a acestui stat, calcând in picioare valorile democratice si angajamentele strategice ale României.
Condamnarea survine unor fapte usor de inteles. Un imbogatit tipic al tranzitiei care a folosit functia de presedinte al consiliului judetean, si cea de presedinte al PSD Teleorman, pentru a plati din banii publici doi angajati ai partidului intr-unul dintre cele mai sarace judete ale României.
In cazul in care Liviu Dragnea nu-si da demisia ii invit pe toti parlamentarii majoritatii sa se delimiteze de acest rau absolut pentru România si sa se alature motiunii de cenzura initiata de PNL.
Este momentul ca România sa se elibereze de acest vechil care incearca sa conduca tara ca pe propria mosie, impunând incultura, incompetenta si analfabetismul functional drept criterii de promovare in functii publice a celor mai obediente persoane." a spus Ludovic Orban, liderul PNL.

rn

Si fostul presedinte Traian Basescu a reactionat imediat, afirmand ca presedintele PSD trebuie sa demisioneze imediat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut