La sfarsitul saptamanii trecute, in Sala de Sport de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalau, a avut loc faza zonala a Campionatului National de karate traditional, la care au participat sportivi de la noua cluburi din Ardeal. La aceasta competitie au participat si opt sportivi de la Clubul Sportiv Terra Zalau (fostul Favorit Zalau), iar intrecerea s-a desfasurat sub privirile presedintelui Federatiei Romane de Karate Traditional, sensei Dan Stuparu, 7 Dan. Sensei Dan Stuparu este unul din pionerii karate-ului din Romania si unul dintre fondatorii Federatiei Romane de Arte Martiale, imediat dupa revolutia din decembrie 1989, artele martiale fiind interzise in perioada comunista.
De la Clubul Sportiv „Terra” Zalau au participat la concurs urmatorii sportivi: la cadeti-Iulia Clitan, Marc Crecan, Laszlo Kengyel, Septimiu Pausan, Sergiu Pausan, Madalina Pocol; juniori-Madalina Pocol, Alexandru Luput si, la seniori: Calin Marincas.
Sportivii zalauani au avut o evolutie buna, drept pentru care au obtinut urmatoarele rezultate:
La cadeti-Iulia Clitan a ocupat locul patru, la kata individual.
Septimiu Pausan, Sergiu Pausan, Laszlo Kengyel, Marc Crecan s-au clasat pe locul unu la kumite echipe.
La juniori-Madalina Pocol si Alexandru Luput au avut o evolutie buna si s-au calificat la urmatoarea etapa a Campionatului National Interzonal, din cadrul Campionatului National. Urmatoarea etapa va avea loc la Iasi, la sfarsitul lunii martie.
La seniori- Calin Marincas s-a clasat pe locul unu la kata individual, locul unu la fuku-go si locul trei la kumite individual.
O astfel de intrecere a mai avut loc la Zalau in urma cu noua ani, organizator fiind atunci Clubul „Porolissum” Zalau.
Calin Marincas a fost ales anul trecut cel mai bun sportiv din judetul Salaj, iar anul acesta, sportivul vrea cu orice pret sa obtina din nou acelasi calificativ.