Preotul Cristian Biru va fi înmormântat la Cluj

Întreaga comunitate greco-catolică din Ardeal și localnicii din comuna sălăjeană Bocșa sunt îndoliați în urma decesului preotului Anton Cristian Biru, victima cumplitulului accident de circulație în care a fost implicat miercuri, pe DN 1F, în localitatea Mihăiești, județul Cluj. Totodată, credincioșii greco-catolici se roagă pentru însănătoșirea soției preotului, pasageră pe locul din dreapta-față, și a fetiței lor de numai patru ani, Ana.

”Comuna Bocșa este îndoliată. Vestea cumplită ne-a cutremurat, la propriu. Părintele Cristian slujea în Parohia greco-catolică Sălăjeni de trei luni și făcea naveta de la Cluj, fiindcă acolo locuiau. Este cumplit ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Graiul Sălajului Septimiu Cosma, viceprimarul comunei Bocșa.

Soția preotului, asistentă medicală de profesie, este originară din comuna Bocșa, iar în urma accidentului este internată la Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Cluj, unde a fost transportată cu un elicopter SMURD. Fetița celor doi este și ea sub îngrijiri medicale, iar din relatările apropiaților starea de sănătate a fetiței este bună.

”Noi, cei din comunitatea greco-catolică, vom merge la înmormântarea părintelui Biru. Am luat legătura cu familia dânsului după ce am primit cumplita veste și suntem cu toții alături de ei prin rugăciuni și prin tot ceea ce este nevoie în astfel de momente. Sincere condoleanțe transmit și pe această cale familiei greu încercate”, ne-a spus și Protopopul greco-catolic, părintele Valer Părău de la Biserica Sfânta Familie din Zalău.

”Anunțăm trecerea la cele veșnice a părintelui Cristian Biru, paroh la Sălăjeni, județul Sălaj, în această după amiază în urma unui cumplit accident. Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea,  preoții  și persoanele consacrate se unesc în aceste momente în rugăciune pentru sufletul celui adormit și sunt aproape de familia greu încercată. Rugăm pe Bunul Dumnezeu  să așeze sufletul fratelui nostru, părintele Cristian în loc luminos, în loc de verdeață de unde a fugit toată durerea și întristarea. În veci pomenirea lui!, este mesajul transmis de Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

Preotul Anton Cristian Biru este hunedorean la origini, dar locuia la Cluj, iar de trei luni preluase Parohia Sălăjeni. A absolvit Seminarul Teologic Sfântul Ioan Evanghelistul din Cluj Napoca în anul 2009. A studiat Filosofia în cadrul Mănăstirii Saint Jodard  din Franța în perioada 1999 – 2003, iar nivelul teologic în cadrul Mănăstirii de la Rimont, ulterior în cadrul Institutului Catolic din Toulouse (2008 – 2010).

Familia a decis ca trupul neînsuflețit să fie înmormântat la Cluj Napoca.

Cumplitul accident de circulație s-a produs miercuri după amiază, în localitatea Mihăiești. Familia Biru venea dinspre Cluj spre Zalău în momentul în care preotul, aflat la volanul unui Logan, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un autocamion.

Bărbatul a decedat pe loc, soția lui a fost preluată de un elicopter SMURD, iar fetița a fost scoasă din scaunul auto special pentru copii imediat după producerea accidentului și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, apoi a fost transportată la spital.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.