Ciprian Pugna, preotul din Var, implicat intr-un accident in urma caruia un tanar de 20 de ani a decedat, se va intoarce la altar dupa o scurta perioada de suspendare din functie, desi este cercetat pentru ucidere din culpa.
Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, parintele a urcat la volan, in prima zi de Pasti, dupa ce consumase bauturi alcoolice, si a lovit un alt autoturism condus de un tanar din Tihau. „In jurul orei 21.30, in ziua de 19 aprilie, in localitatea Var, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (despre parinte este vorba – n.red.), nu a pastrat o distanta corespunzatoare in mers, acrosand in partea din spate autoturismul din fata sa, condus regulamentar de B. Vlad, de 20 ani, din Tihau, judetul Salaj”, a precizat Nadia Serban, purtatoarea de cuvant a IPJ Salaj. In urma impactului, ambele autoturisme au parasit partea carosabila, iar cei doi soferi au fost grav raniti. Din nefericire, tanarul de numai 20 de ani a murit dupa ce a ajuns la spital.
Cercetarile continua
In cazul parintelui din Var, „sacrul si profanul” merg mana in mana si se completeaza cu succes, Ciprian Pugna avand parte de un tratament indulgent atat din partea instantelor juridice laice, cat si din partea conducatorilor bisericesti, care au decis sa-l retrimita in fata altarului.
Astfel, desi au trecut mai bine de 3 luni de la tragicul eveniment, politistii nu au reusit inca sa trimita dosarul la Parchet, iar „preacucernicul parinte” se bucura in continuare de libertate. Potrivit declaratiilor Nadiei Serban, dosarul se gaseste, inca, la Serviciul Politiei Rutiere, la ofiterii care se ocupa de cercetarea penala, fiind necesare anumite expertize.
Enoriasii il vor din nou in biserica
Mai mult, preotul ortodox prieten cu Bachus se va intoarce si la jobul sau de toate zilele, adica in biserica din Var, si asta la cererea expresa a enoriasilor. In prima faza, atitudinea Episcopiei Ortodoxe a Salajului a fost ferma, iar preotului i s-a interzis, temporar, sa mai slujeasca. Dar, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Episcopiei, parintele Gabriel Gardan, enoriasii din Var au solicitat ca preotul Ciprian Pugna sa continue sa slujeasca in biserica satului.
„Prima parte a anchetei noastre administrative s-a incheiat si am luat decizia opririi de la slujire pentru 30 de zile, iar ulterior perioada s-a prelungit. Revenirea preotului se datoreaza unei cereri depuse de enoriasii din Var la Episcopie si vom continua ancheta dupa incheierea cercetarii penale si solutionarea cazului in instanta. Pe langa latura laica, mai exista una spirituala si morala, dar aceste aspecte il privesc doar pe preotul din Var si pe duhovnicul sau”, ne-a declarat parintele Gabriel Gardan, purtatorul de cuvant al Episcopiei.